- kr -

  • - kr -

- kr - cikkei

Újra Kuncze az SZDSZ elnöke: Madarak jönnek, madarak mennek

  • - kr -
Aki felhőtlen szórakozásra, önfeledt kacagásra vágyik, természetesen nem egy pártrendezvényre siet, ám a vasárnapi SZDSZ rendkívüli tisztújító küldöttgyűlése még az átlagot is alulmúlta eseménytelenségével, csendességével, unalmával. A küldötteken kívül csupán maroknyi ember volt kíváncsi rá, hogy miként választják meg ellenszavat nélkül az egyedüli jelölt Kuncze Gábort pártelnöknek. Az egyetlen érdekesnek ígérkező esemény, a párton belül megbukott Demszky Gábor elköszönő beszéde is elmaradt; csak egy levél volt helyette, hogy most nincs elég idő a vitára, és hogy természetesen támogatja utódját. Így, messziről.

MSZP-kongresszus: Péter és testvérei

  • - kr -
Az eseményen elfogadtak ugyan egy "Javaslat a Magyar Szocialista Párt választási programjának fő irányaira" elnevezésű dokumentumot is, de erről még Kovács László pártelnök is azt mondta, hogy "választási programnak nem elég rövid, túl sok témát tartalmaz, és nem elég közérthető. Kormányprogramnak nem elég részletes, nem elég szakmai." És tényleg. Annyi azonban kiolvasható belőle, hogy ígéretekben az MSZP sem éri be majd a csillagos égnél kevesebbel (teljes foglalkoztatottság, a bérek európai felzárkóztatása, a fogyasztók jó minőségű, egészséges élelmiszerrel történő ellátása, gyökeres szociális, modernizációs, demokratikus fordulatok). Részleteket későbbre ígérnek, addig is a programot elkeresztelték a jóléti rendszerváltás programjának.

Film: Ironisták (Tóth Tamás: Anarchisták)

  • - kr -
Gavrilo ételkihordó szociális munkásként keresi kenyerét a mai Budapesten, példáképe Gavrilo Princip, Ferenc Ferdinánd merénylője, az első világháború kirobbantója, és ezek a tények erősen behatárolják lehetőségeit. Nagy dolgokon töri a fejét, robbantani szeretne egy nagy hatásút, de nem talál megfelelő célt. Szerencséjére elüti autójával Majkát, a kedves, de furcsa lányt, akinek nem esik nagyobb baja, csak vérzik a feje, viszont tudomása van egy undorító sikkasztási ügyről. Innentől együtt folytatják a harcot, előbb Rumcájsz kalandjait nézik videón, majd felrobbantanak egy teherautót, amelyiken az elsíbolt adományokat vinnék el Milánóba.

Sztrájk a Malévnál: Félig sem szerelem

  • - kr -
Nem mondhatnánk, hogy túltaktikázták volna magukat a sztrájkolók a Malévnál. Múlt hét elején az anyavállalat azt mondta: 7 + 2 százalékos béremelés, és pókerarcot öltve ehhez tartotta magát egészen péntekig, amikor szomorúsággal vegyes pókerarccal belengette: kész, vége, bezár a bazár.

Az MDF XVI. országos gyűlése: Úri muri

  • - kr -
csak kényszerből tűri el - hangzott el a párt hétvégi, Gödöllőn tartott országos gyűlésén. A szárnyait próbálgató párt vezetése - alapos elemzések után - arra jutott, hogy a sikeres választási szereplés érdekében egyelőre nem akar szárnyalni, csupán visszafogottan, józanul várni, és ha lehet, úri módon viselkedni.

ügyészségi vizsgálat az öngyilkos rendőrök ügyében: álló kép

  • - kr -
A különös halált halt Békés megyei rendőrök öngyilkosok lettek, hogy miért, egyelőre nem minden esetben világos. Körülbelül így foglalta össze eddigi vizsgálódásainak eredményét a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal, amely a Pallag László-féle feljelentéskomplexum egyik szálaként nézett utána a rejtélyes haláleseteknek.

Mese a 413 milliárdról: Hufárvágás

  • - kr -
Úgy tűnik, nem jön össze Torgyán József nagy álma a vidékfejlesztésről és a 413 milliárd forintról. Pedig néhány kalandvágyó kisgazda több mint 300 milliárd rejtőző forintot fedezett fel a költségvetésben szeretett elnöke számára. A baj csak az, hogy a pénz egy részét olyan polgárok zsebében lelték fel, akik nem a földművelést és a vidékfejlesztést tekintik kedvenc hobbijuknak, így ezt a pénzt el kellene szedni tőlük.

Kövess minket: