Erdős Attila

  • Erdős Attila

Erdős Attila cikkei

Éveket az életnek

  • Erdős Attila

Egészségesebb lett-e a világ az elmúlt 30 év alatt? A Covid-járvány halálozási és megbetegedési statisztikáitól gyötörve az ember hajlamos azonnal rávágni, hogy nem, nem, egész biztosan nem. Pedig az adatok mást mutatnak.

Alattomosan kezdődik

  • Erdős Attila
Ha az összes felnőtt cukorbeteg egy országba költözne, „Diabetesztán” lenne a harmadik legnépesebb ország a Földön. Míg 1980-ban 100 millió körüli volt a cukorbetegségben szenvedők száma, mára ez már 450 és 500 millió közé emelkedett. A 80-as évek elején a 18 év felettiek 5 százaléka volt diabéteszes, ma már a 9 százalékot is meghaladja az arányuk.

Alattomosan kezdődik – Korunk pestise, a cukorbetegség

  • Erdős Attila
Ha az összes felnőtt cukorbeteg egy országba költözne, „Diabetesztán” lenne a harmadik legnépesebb ország a Földön. Míg 1980-ban 100 millió körüli volt a cukorbetegségben szenvedők száma, mára ez már 450 és 500 millió közé emelkedett. A 80-as évek elején a 18 év felettiek 5 százaléka volt csak diabéteszes, ma már a 9 százalékot is meghaladja az arányuk.

Elengedett kezek

  • Erdős Attila
Ha megkérdeznék tőlem, hogy melyik betegségtől félek a legjobban, szinte biztos, hogy a rákos daganatokat említeném. Pedig jobban tenném, ha a vérnyomásomra, az étkezésemre figyelnék inkább, meg arra, hogy ne lifttel menjek fel az első emeletre, hiszen a szív- és érrendszeri betegségek következtében halnak meg a legtöbben szerte a világon.

Magától nem gyógyul - Megelőzés, diagnózis, kezelés

  • Erdős Attila
Sorozatunk első darabjában a rák okairól és kialakulásáról írtunk. Most a különféle terápiák esélyeit járjuk körül, és választ keresünk arra is, hogy Magyarországon miért oly tragikusak a rákos megbetegedések és halálozások statisztikái.

A halhatatlan gyilkosok

  • Erdős Attila
Február 4. a rák elleni küzdelem világnapja. Nincs még egy diagnózis, ami olyan szorongást és kétségbeesést váltana ki az érintettekben, mint a rosszindulatú daganatos betegség.

Kövess minket: