K. R.

  • K. R.

K. R. cikkei

Állásbörze az Erzsébetvárosban: Marós leszel vagy katona

  • K. R.
Nem mondhatnám, hogy egy súlyosan-reménytelenül leszakadó réteg jött volna el múlt héten az Almássy térre, a VII., VIII., IX. és X. kerületi munkaügyi központok összevont állásbörzéjére. Kilenckor kezdődött az esemény, és az első, déli gyorsmérleg szerint ugyanannyi huszonéves jött érdeklődni, mint harmincas vagy középkorú, összesen vagy négyszázan. Iskolai végzettség szerint annyi nyolcosztályos kerülgette az üldögélő munkaadókat, mint sokdiplomás, de a

Videó: Billy fogta fegyverét (Buffalo ´66)

  • K. R.
Azt mondják, az első millió megszerzése kemény dió, főleg ha más vagyonát kell eltulajdonítania a vállalkozó szellemű embernek. Na de hogy ennyire, azért azt nem gondoltam volna.

Káderszkander a Honvédelmi Minisztériumban: Irodista vitézek

  • K. R.
Miközben a Magyar Honvédséget már csak a hóhelyzet ellen lehet bevetni, addig a főtisztek és a politikusok ádáz pozícióharcba keveredtek egymással a Honvédelmi Minisztériumban (HM). Ismeretlen tettesek hétről hétre a honvédség parancsnokának és egyéb tábornokoknak a menesztéséről adagolnak híreket a közvélemény tudatalattijába. A rosszindulatú áskálódók újabban már az életében legendává nemesült Szabó János miniszter nevét is a szájukra vették. Az érintettek alig győzik cáfolattal, a vezetők közül egyedül Wachsler Tamás államtitkár neve nem hangzott el még egyszer sem úgy, hogy a "menesztés" szó valamilyen formája követte volna.

Dénes Gábor rendőr őrnagy öngyilkossága:Veszélyes közeg

  • K. R.
Saját garázsában akasztotta fel magát Dénes Gábor, a Belügyminisztérium rendőri korrupciót vizsgáló rendőrtisztje, aki egyebek mellett az olajügyekben nyomozó Kuzma alezredes halálának körülményeit kutatta. A hivatalos magyarázat szerint az őrnaggyal - a többi rendőrtiszttel együtt - az átlagnál depressziósabb Békés megyei aura végzett. Mások viszont sokmilliárdos olajügyleteket és korrupt rendőröket látnak a különös halálesetek mögött.

A Jones-levél: Hazugságözön

  • K. R.
Három fideszes politikai államtitkár és 31 fideszes és kisgazda "szenátor" a Lockheed Martin (LM) cég egyik középvezetőjét ajánlotta az USA következő budapesti nagykövetének. Az iromány mindenkit meglepett, különösen Peter Tufo jelenlegi nagykövetet, akivel mindenki meg van elégedve, állítólag maguk az aláírók is. A levélnek magának nem sok értelme volt, hiszen Steven M. Jones nagykövetként nem képviselhetné az LM érdekeit. A botrány immár nemcsak maga a levél ténye, hanem az is, amit az érintettek és a kormány első ijedtségükben nyilatkozgattak róla.

"Korrupciós jelentés" a Városházán: Szellemirtók

  • K. R.
"Az alacsony keresettel bíró, de a közérdek védelmében önállóan fellépni nem tudó köztisztviselõi poszt a rendszernek az az egyik pontja, ahol a korrupció lehetõsége leginkább fennáll." "Találkoztunk gyermekét egyedül nevelõ közalkalmazottal, akinek a fizetése nem elegendõ ahhoz, hogy rendszeresen meleg ételt egyen ebédre." Sok más mellett ezeket a megrázó megállapításokat tartalmazza az elsõ magyarországi korrupcióellenes jelentés.

A Kunos-ügy: Nincs kegyelem

  • K. R.
Dávid Ibolya igazságügy-miniszter - az ilyenkor mindeddig szokásos gyakorlattól eltérően - nem ellenjegyezte Göncz Árpád államelnök kegyelmi határozatát, ami azt jelenti, hogy Kunos Péter, az egykori Agrobank vezérigazgatója nem ússza meg a kétéves börtönt, és nem térhet vissza Baracskáról, ahová október 29-én vonult be. A hírek szerint a fogházkönyvtárban kap majd munkát. Az elítéltet előbb azonban elszállították a tököli börtönkórházba.

Kövess minket: