Kende Sára

  • Kende Sára

Kende Sára cikkei

Ébredés a bódulatból

Srí Lankán július 9-én az összeomló gazdaság ellen tüntető tömeg áttörte a rendőrök barikádját, és megrohamozta az elnök, Gotabaya Rajapaksa rezidenciáját. Hogyan vitte csődbe Srí Lankát a hatalmat 13 éven át etnikai erőszakkal, a demokratikus intézmények felszámolásával és populista gazdaságpolitikával gyakorló Rajapaksa-klán?

A szibarita

II. Erzsébet királynő harmadik gyermeke egykor a második helyet foglalta el az Egyesült Királyság trónöröklési rendjében, ma egyre pusztuló hátországgal a manhattani kerületi bíróságon alperesként védekezik egy kiskorú szexuális zaklatása miatt. Hogyan jutott ide, és mit tudunk a perről?

Kolbász és kerítés

Boris Johnson és tettestársai egy ideje azon ravaszkodnak, hogy kimenekítsék az Egyesült Királyságot a Brexit-megállapodásban vállalt egyik lényegi kötelezettsége alól. Észak-Írországot csempésznék vissza valahogy a nyájba, azt az Észak-Írországot, amelyen az előző körben épp Johnson adott túl.

Vissza a fegyverekhez

Február elsején, az új parlament első ülésének reggelén a hadvezetés megpuccsolta az ország demokratikusan választott új vezetését. A katonai parancsnokság rendkívüli állapotot hirdetett, a Nobel-békedíjas Aung Szan Szú Kjí államtanácsost és több politikai vezetőt őrizetbe vett.

Kövess minket: