Köves Gábor

  • Köves Gábor

    Jó ideje az életmód rovat szerkesztője. Első cikke Ej, mi a kő, banya? címmel 2004-ben, egy szép májusi napon jelent  meg a Magyar Narancsban. Egy francia rajzfilmről írta meg a véleményét. Azóta alig volt olyan hét, hogy ne írt volna a lapba. Egyszer egy interjúkötete is megjelent, (Mi az, hogy nagymenők?), nemrég pedig egy másik (Végszónak sem rossz).  

Köves Gábor cikkei

Tessék felébredni!

Hiába az olaj és a magas életszínvonal, állítólag Norvégiában is vannak problémái az embe­rek­nek, egyeseknek lelki eredetűek is, amit persze illik fenntartásokkal fogadni, noha egyes alkotók akár egy teljes életművön át ezt bizonygatják.

„Háborús helyzetben”

A Yazidi Home Center nevű szervezet önkéntesei az ISIS által szexrabszolgává tett jazidi nőket kutatják fel a szíriai al-Hol menekülttáborban – életveszélyes akcióikról Sabaya címmel Hogir Hirori készített dokumentumfilmet.

„Jól öregedett”

Első rendezésében, a minap a mozikba került Saját lifttel a pokolba című filmben egy Daniel nevű, híres német színészt játszik. Budapestről, osztrák kiejtésről, a Marvel-filmekről, Dragomán regényeiről és természetesen a Good bye, Lenin!-ről is beszélgettünk Daniel Brühl színésszel.

„Idén hibrid”

November 9-én kezdődik a 18. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. A fesztivál igazgatójával az absztrakt és aktivista filmekről, a félelem nélküli beszédről és a hosszú élet titkáról is beszélgettünk.

Kövess minket: