Köves Gábor

  • Köves Gábor

    2017 és 2022 között az életmód rovat szerkesztője volt. Első cikke Ej, mi a kő, banya? címmel 2004-ben, egy szép májusi napon jelent meg a Magyar Narancsban. Egy francia rajzfilmről írta meg a véleményét. Két interjúkötete is megjelent: Mi az, hogy nagymenők?, 2016 és Végszónak sem rossz, 2021.  

Köves Gábor cikkei

A lovasságra várva

„Miért szereti annyira a fehér Amerika Sidney Poitier-t?” Clifford Mason drámaíró 1967-ben, a The New York Times hasábjain feszegette ezt az akkor időszerűnek számító kérdést egy „érted haragszom, nem ellened” hangvételű, értsd brutálisan megsemmisítő, vagy legalábbis annak szánt cikkben. Tényleg, miért?

Tessék felébredni!

Hiába az olaj és a magas életszínvonal, állítólag Norvégiában is vannak problémái az embe­rek­nek, egyeseknek lelki eredetűek is, amit persze illik fenntartásokkal fogadni, noha egyes alkotók akár egy teljes életművön át ezt bizonygatják.

„Háborús helyzetben”

A Yazidi Home Center nevű szervezet önkéntesei az ISIS által szexrabszolgává tett jazidi nőket kutatják fel a szíriai al-Hol menekülttáborban – életveszélyes akcióikról Sabaya címmel Hogir Hirori készített dokumentumfilmet.

Kövess minket: