Kriston László

  • Kriston László

Kriston László cikkei

George Michael (1963–2016)

  • Kriston László
20 évesen tört be a szakmába a Wham! élén, 24 évesen lett világhírű Faith című szólólemezével. Nemrég bejelentette, hogy visszavonul. Búcsúzásként egy megdöbbentően nyílt számadást hagy maga után. A George Michael – A Different Story című dokumentumfilm bemutatója előtt beszéltünk a 2005-ös berlini filmfesztiválon.

„Megszállottja voltam a gyerekrablóknak”

  • Kriston László
Új filmje, a Második esély csütörtöktől látható a pesti mozikban, életművéből pedig retrospektív sorozatot vetítenek épp. A Hogy szeretsz?, az Esküvő után, A tűz martaléka, az Egy jobb világ, a Csak a szerelem Oscar-díjas rendezőjével a torontói filmfesztiválon beszéltünk.

„Üzenem a kormánynak, hogy adjon pénzt”

  • Kriston László
Az Oltalmazó ég, a Becéző szavak, a Garni-zóna és számos egyéb hollywoodi produkció 59 éves, háromszoros Oscar-jelölt sztárjával a Transilvania Filmfesztiválon beszéltünk Kolozsváron.

Venezuela, Hollywood, Budapest – Édgar Ramírez színész

  • Kriston László
  • - k666g -
A jogász, a Domino, A titánok haragja, a Nyitott szívvel 37 éves venezuelai származású sztárját 2010-ben jelölték Golden Globe-díjra a Carlos címszerepéért. Most a Távozz tőlem, sátán! főszerepében láthatjuk. A torontói filmfesztiválon beszéltünk vele.

"Vannak, akik bolondnak tartanak"

  • Kriston László
Eugene O'Neill dédunokája, Charlie Chaplin unokája, Geraldine Chaplin lánya - amikor megnéztük a The Hour című sorozatot, úgy voltunk vele, hogy veri az egész famíliát. Aztán jött a Trónok harca, most pedig az I. világháború kitörésének centenáriumára időzített The Crimson Field a BBC-től - erről és persze a családról is beszélgettünk a 28 éves színésznővel a MIPCOM-on, Cannes televíziós mustráján.

„Az Amerikai Birodalom mítosza” – Oliver Stone filmrendező

  • Kriston László
Az összeesküvés-elméletek specialistájaként tartják számon, de a The Untold History of the United States című dokumentumfilm-sorozatában meglepő alapossággal elemzi az Egyesült Államok birodalmi viselkedésének mintázatát. A háromszoros Oscar-díjas rendező a San Sebastian-i Filmfesztiválon fejtette ki történelmi nézeteit.

"Levennének a műsorról"

  • Kriston László
Regényíró, korábbi könyve, a Hosszú út lefelé filmváltozata most landol a mozikban. A Pop, csajok, satöbbi, az Egy fiúról, a Szívem csücskei 57 éves szerzőjével Berlinben beszélgettünk.

Eljön a töréspont – 50 Cent rapsztár

  • Kriston László
50 Cent utolsó bástyaként a televíziót is bevette a minap, a Power című sorozattal. Új albuma, az Animal Ambition ezzel egy időben debütált. Nálunk pedig megjelent az üzletemberi profilját kidomborító, Gengsztertörvények című könyve. A tévészéria írójával és a 38 éves sztárral a MIPTV-n beszéltünk Cannes-ban.

Kövess minket: