Lombos Ede

  • Lombos Ede

Lombos Ede cikkei

Felemás gyakorlat

  • Lombos Ede
Születésnapjára állását veszítheti Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. vezérigazgatója. A főpolgármester évek óta érlelődő döntésének megfelelően a fővárosi közgyűlés a héten dönthet a legyengített BKK új vezetőjéről, aki információink szerint Almássy Kornél lesz.

Vízművek, amit akartok

  • Lombos Ede
Bírósághoz fordult a Fővárosi Vízművek Zrt., hogy megvédje igazát a Fővárosi Önkormányzattal szemben. A tét nem kevesebb, mint hogy sikerül-e kitúrni a francia-német kisebbségi tulajdonosokat a cégből. Miután a tárgyalások nem vezettek eredményre, a főváros följelentést tett a privatizációs szerződés alapján.

Politikai megfigyelés a BKV-nál?

  • Nagy Gergely Miklós
  • Lombos Ede
A metróban dolgozók politikai elkötelezettségét is figyelnie kell a BKV-nak – a tűzesetek elkerülése érdekében. Erről határoztak ősszel a városházi, a BKV-s és a tűzoltó notabilitások az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A Bakondi György kézjegyével ellátott emlékeztető a narancs.hu birtokába került. Az érintettek szerint komoly tévedés történt.

A kormány felfalja a fővárost

  • Lombos Ede
A nyár végére eldől, ki az erősebb, Tarlós vagy Simicska - így összegezte az egyik befolyásos fővárosi cégvezető a Budapest feletti ellenőrzésért folytatott fideszes birkózást. Ha a Tarlós-csoport nem elég erős, jó eséllyel kormányzati gyámkodás alá kerülhet a fővárosi önkormányzat - vagyontárgyaival együtt.

"A Lajos üzent a Pistának"

  • Lombos Ede
Egy hónap kellett ahhoz, hogy a nyilvánosság előtt kezdjen mérkőzni a Fidesz támogatta főpolgármester jobboldali lobbistákkal, üzletemberekkel, képviselőkkel. Tarlós István egyelőre inkább több, mint kevesebb sikerrel próbál ellenállni a fideszes érdekköröknek - az alábbiakban ennek néhány látványos állomását idézzük föl.

Egy zuglói közbeszerzés története - Az elsüllyesztett tanuszoda

  • Lombos Ede
Zuglóban addig dolgoztak a döntéshozók, míg sikerült a saját tanuszodájukat a földdel egyenlővé tenni. A kisdiákok, óvodások már a XVI. kerületben tanulnak úszni, a volt zuglói polgármester igazgatta uszodákban. Az oktatási államtitkár egyetértett a kiszervezést ellenzőkkel, a hivatalos szervek nem. A magánkézbe adott úszásoktatásra fordítandó 400 millióból saját tanuszodája is lehetne a kerületnek. Kinek jó ez?

Kövess minket: