Pál Monika

  • Pál Monika

Pál Monika cikkei

Balközépre át!

Kiütéssel küldte a padlóra a baloldal a 14 éve kormányzó Konzervatív Pártot a múlt héten Nagy-Britanniában és Észak-Írországban. A győzelem kovácsa Keir Starmer, az ország következő kormányfője. Ki ő, honnan jött, és hogyan nyertek?

Béke és borjúhús

Észak-Írországban súlyos állapotban van az a többször meglőtt rendőr, John Caldwell, aki a paramilitáris erőszak elkövetői után nyomozott. Az omagh-i bűncselekmény mögött a rendőrség az Új Ír Köztársasági Hadsereg, a New IRA tagjait sejti.

A szomorú másodhegedűs

Harry – és szellemírója, J. R. Moehringer – gondosan megírt művét, a Tartalékot (Spare) a könyvesboltokban a bulvár/önéletrajz témájú köteteknél találhatjuk, de lehetne a népszerű történelem vagy akár a pszichológia polcán is. Harry nem írhat önéletrajzot anélkül, hogy ne az őt körülvevő intézményről írjon, hiszen a könyv fő- és mellékszereplői a történelem részesei. 

A pompás időutazás  

Teljesen logikátlan, kész képtelenség, de szomorú republikánusok, letört demokraták siratják II. Erzsébetet. Hiába volt az általa képviselt intézmény merő anakronizmus, ósdi maradvány a 21. században, mégis elismerés, rajongás övezte őt, aki a múlt egy darabját képviselte.

Kövess minket: