Rényi Pál Dániel

  • Rényi Pál Dániel

Rényi Pál Dániel cikkei

A frontharcos mosolya - Lázár János túlélési esélyei

  • Rényi Pál Dániel
Öt éve dolgozik Orbán Viktor leghűségesebb és legfontosabb politikai végrehajtójaként, pályája idáig töretlenül ívelt felfelé. Az elmúlt hónapokban azonban forr körülötte a levegő. A Miniszterelnökséget vezető miniszter helyzetét elemezzük.

Egykapuznak – Tájkép az Orbán–Simicska-háborúban

  • Rényi Pál Dániel

Mik voltak Simicska emlékezetes, február 6-i dühkitörésének közvetlen előzményei? Milyen piaci változások várhatók a médiában és az építőiparban az Orbán– Simicska-konfliktus következményeként? Összefoglalónkban ezekre keressük a választ.

D. Kinizsi fekete serege

  • Rényi Pál Dániel
Szijjártó Péter újdonsült külügyminiszter megpróbálta maga alá gyűrni az apparátust, de úgy fest, Orbán Viktor egyre kevésbé bízik szakmai kvalitásában. Áttekintettük a Külügyminisztérium elmúlt fél évét.

Célkeresztben a kapuőrök

  • Rényi Pál Dániel
Az amerikai szövetségi felsőház hétfőn szavaz Colleen Bell budapesti nagyköveti megbízásáról. Ez nem befolyásolja érdemben a kétoldalú viszonyt: André M. Goodfriend ügyvivő mindenképp marad, és az amerikaiak még az idén újabb kormányközeli személyektől tagadhatják meg a beutazást az Államok területére.

Röpül-e Szijjártó? – mármint a külügy éléről

  • Rényi Pál Dániel
Minap a tévében Orbán Viktor azt mondta, hogy nem áll szándékában minisztereket kirugdosni, de ki tudja, mit hoz a holnap. Tudomásunk szerint Szijjártó helye egyáltalán nem betonbiztos a külügy élén. Karácsonyi számunkban olvashatják a cikket, amelyből többek között az derül ki, hogy Orbán a nyugati irányú diplomáciai munkában már nem számít Szijjártóra. Egy részlet a cikkből.

Kövess minket: