Simonyi Balázs

  • Simonyi Balázs

Simonyi Balázs cikkei

„Ki tudom csinálni magam”

  • Simonyi Balázs
Volt doppingellenőr és mountain bike szövetségi kapitány. Női versenyzői a világ legjobbjai közé tartoznak. Az amatőr futó­sport keresett edzője, de alig találkozik a tanítványaival.

„Ha kell a kép, megcsinálod”

  • Simonyi Balázs
Az új közterületi fotóstörvényről, eladhatatlan fotóalbumokról, a digitális és a terápiás fotózásról, az ún. utcás fotóról meg a kis magyar szépségről beszélgettünk a MOME docensével.

Stadionavató – Orbánt fütyülik

  • Simonyi Balázs
Tegnap felavatták az új Fradi-pályát. A népünnepélyen fellépett Orbán Viktor és a Chelsea, szólt a dal és potyogtak a gólok, csak minket nem akartak beengedni. De azért bejutottunk, és készült is sok szép felvétel.

"Hozott anyagból" - Donorbankok Magyarországon

  • Simonyi Balázs
A donorspermabankban ismeretlen férfiak mintájából választhatnak egyedülálló nők, nemzőképtelen párok, illetve akiknek olyan genetikai betegségük van, ami veszélyezteti a születendő gyermeket. Magyarországon két ilyen intézmény működik, de száz donorjelöltből kevesebb mint tíz felel meg szigorú követelményrendszerüknek.

„Mindegy, csak csöpögjön a vér” – Benda László tévés újságíró

  • Simonyi Balázs
2011-ig majd' négy évtizeden át a Magyar Televízió külpolitikai riportere és szerkesztője volt, dolgozott a Magyar Rádióban, emlékezetes műsorok kötődnek a nevéhez (Panoráma, 30 perc alatt a Föld körül). Az ázsiai térség szakértője, a Narancs hajdani bedolgozója elgurult gyógyszerekről, afgán telefonkönyvekről, riporteri trükkökről, sorok közötti írásról.

Szárnyasruhás ugrás – Életemet a szabadságért

  • Simonyi Balázs
Ugrás a szédítő mélységbe, némi szabadesés után siklás a levegőben hatalmas sebességgel, majd talajfogás rövid ejtőernyőzéssel. A wingsuit pilóták, vagyis a szárnyasruhás ugrók pár perc eufóriáért az életüket is kockára teszik - ahogy a múlt héten elhunyt Kováts Viktor is.

Roger Waters: A Fal

  • Simonyi Balázs
Akit pár évtizede hosszú hajú, kölyökképű zenei agytrösztként ismertünk, az pár nap híján 70 évesen, sármosan, ősz lobonccal és barázdált arccal vezeti elő a rockzene egyik legnagyobb hatású művét.

Kövess minket: