Gergely Zsófia

  • Gergely Zsófia

Gergely Zsófia cikkei

Igazodási pontok

  • Gergely Zsófia
Az ellenzék szerint kutyakomédia, a kollégáinak totális meglepetés, az ellenségei szerint szégyen, hogy a kormánypártok és a Jobbik összeborulásával Juhász Imre lett az Alkotmánybíróság legújabb tagja. A viszszafogott adjunktus alig pár év alatt építette fel magát a jogi pálya csúcsáig - rendőri túlkapások lefülelésével és némi turulkoszorúzással.

„Jöttek az üzenetek, hogy dögöljünk meg az autópályán” – egy rendőr a hókatasztrófa kezeléséről

  • Gergely Zsófia
Megszólal egy rendőr, aki az autópályán teljesített szolgálatot a hétvégi hókáosz idején. Koordinálta a különféle hatóságok munkáját, a csak egyéni érdeküket érzékelő és indulatos autósokat, és próbálta kezelni a távolról jött, gyakran életszerűtlen utasításokat. Tapasztalatai különösen értékesek annak fényében, hogy kollégái nem mernek beszélni, hiszen a hárításra beprogramozott ORFK a megyei hatóságoknak is megtiltotta a tájékoztatást.

Így lettem gyerekrabló

  • Gergely Zsófia
Egyre több magyar él a mozgás és a munkavállalás uniós szabadságával, de kevesen tudják közülük, hogy könnyen az idegen ország joghatósága alá kerülhetnek. Ami egy elmérgesedő családi vitával megspékelve, az uniós jogot máig bizonytalanul kezelő nemzeti bíróságok asszisztálásával odáig fajulhat, hogy gyerekcsempész lesz a kisfiával hazaköltöző magyar anyukából.

"Megvettem a saját fiam"

  • Gergely Zsófia
Apák, akik milliós összegeket dobnak be. Anyák, akik elsőre még ellenkeznek. Ügyvédek, akik az "adásvételi" szerződést megkötik. És a válóperes bíró, aki szerint soha nem derül ki a gyerekvásár.

Szeretni bolondulásig

  • Gergely Zsófia
Egyáltalán nem evidens, hogy az anya mindig jó, mégis mindenkiben ott él ennek a rózsaszín ködbe vont sémája. Mennyiben jogos az anyánkra visszavezetni felnőttkori kudarcainkat - főleg, ha nincs is olyan, hogy anyai ösztön?

"Én ezt nem tanultam"

  • Gergely Zsófia
Lelkes amatőrök, autodidakta sportemberek és kismamák közül kerülnek ki korunk laikus fitneszsztárjai, köszönhetően a szebb külsőre áhítozó tömegeket összekapcsoló világhálónak. Mások megelégszenek azzal, ha saját akaratukat erősítik fogyókúrás naplóikkal, amelyekből többezernyi fut az interneten.

Fogturizmus oda-vissza - Az aranykor vége

  • Gergely Zsófia
Már nem az angol beteg ül fel a fapadosra, hanem a magyar fogorvos ingázik az európai nagyvárosokban kialakított rendelői közt. A fogturizmus aranykora többek szerint ezzel véget ért, csakhogy a kormány épp most költ egymilliárdot az ágazat fejlesztésére. Orbán Viktor fogorvosa szerint ez többszörösen megtérülő befektetés. De azért neki is van londoni rendelője.

Éjszakai evés: „Fojtásnak gesztenyepüré”

  • Gergely Zsófia

Kontroll nélkül felfalt, több ezer kalória éjjel, bűntudat és kialvatlanság nappal – ilyen, ha valaki a nemsokára hivatalosan is betegséggé nyilvánított éjjeli evés szindrómában szenved. A hűtőnél portyázó, rendszerint elhízott emberek kisebb része nem is emlékszik a zabálásra.

Létezik-e Facebook-függőség? - A lájkolás lélektana

  • Gergely Zsófia
Önmagukat lájkolják, még azt is megosztják, mit ebédeltek, órákon át ismerősöket keresgélnek, és akár munkájuk, kapcsolataik rovására is a közösségi hálót választják - egyes kutatók szerint ők a Facebook-függők. Más pszichológusok - bár azt elismerik, hogy a közösségi oldalak átalakították az életünket - eltúlzottnak tartják a veszélyt.

Kövess minket: