Újabb fordulat az Elios-csalás felgöngyölítésében: sötétben tapogatózik az ország

  • narancs.hu
  • 2018. február 19.

Belpol

A kormány szerint mindez nem számít, a lényeg, hogy a vége jó legyen.

Ma reggel „fény derült” az Elios-botrány újabb részletére, tudniillik arra, hogy a kormány közel egymilliárd forint állami pénzt öntött Tiborczék lámpabizniszébe, átvállalva így bizonyos önkormányzatok önrészét.

Eddig titkolták, de az állam százmilliókkal segítette ki Tiborczék lámpabizniszét

Kifizették a vidéki önkormányzatok önrészét, ha Orbán vejével szerződtek. Újabb részletet közöl az Elios-botrányról a 24.hu. Ma reggeli cikkükben azt írják, hogy azoknál a vidéki önkormányzatoknál, amelyek Tiborcz István Eliosával szerződtek lámpacserére korábban, a magyar állam nemes egyszerűséggel kifizette a projektek többségének önrészét.

Mindez egyértelműen alátámasztja az OLAF-vizsgálat eredményét, mely szerint sorozatos és összehangolt törvénytelenségek alapozták meg az Elios uniós finanszírozású közvilágítási pályázatokon behúzott győzelemsorozatát.

Úgy tűnik, a tények nem különösebben zavarják a Fideszt, és sztoikus nyugalommal próbálják fenntartani annak látszatát, hogy minden a legnagyobb rendben van. Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója mai sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy miért is van szükség az Elios-ügy kapcsán a fideszes politikusoknak kiadott „kommunikációs sorvezetőre”, konkrétan azt mondta: azért, mert a Fidesz egy jól szervezett párt, ahol mindenféle témában rendszeresen küldenek képviselőiknek, tagjaiknak háttéranyagot, kommunikációs sorvezetőt, tanulmányokat. „Ez teljesen természetes, így működik egy politikai párt” – tette hozzá.

Amikor pedig azt a reggeli hírt feszegette valaki, hogy a magyar adófizetők pénzéből miért kellett közel egymilliárd forintot költeni gyanús közvilágítási projektek finanszírozására, így reagált: „az Elios-jelentés egy kampányjelentés, Brüsszel beavatkozása a választási kampányba”. Világos beszéd, sötét van az utcán, nem látsz az orrodig, belelépsz egy gödörbe, elüt az autó, lefejeled a villanyoszlopot, ez mind Brüsszel műve. A miniszterelnöki vej nem tehet semmiről, hogy is tehetne.

Figyelmébe ajánljuk