Orbán Viktor évértékelőjében mindenhonnan kis lila Sorosok masíroztak elő, az ágy alól, a polcról, és bemásztak az ablakon is

  • narancs.hu
  • 2018. február 18.

Belpol

Néha még a levegőben is kapkodott a elpimaszodott Sorosok után.

"Nekünk Magyarország az első!" – szól a Fidesz új jelmondata, értsék ezt mégoly materiális értelemben is.

false

 

Fotó: MTI

Magyarország viszont Orbán Viktor huszadik évértékelőjén van túl. S 49 nap van a választásig.

Orbán Viktor évértékelőjében a magyarok furcsa álszerénységéről hordott össze hetet-havat, majd azért csak-csak kibökte, hogy igencsak jól alakult számára (bocsesz, a párt számára) az elmúlt nyolc év.

"Ez egy egyszerű méltóság, ne én dicsérjem magam, beszéljenek helyettem a tények. Az ellenfelek viszont híján vannak az efféle szemérmességnek. Ne kövessük őket, de balekok se legyünk. Ez a nyolc év jól sikerült, jobban, mint ahogy vártuk." Itt feltehetően a Mészáros Lőrinc nevű fikció gyarapodására gondolhatott a vezető. De ezen túl kijutott rendesen minisztereinek is a jóból.

Köszönet Matolcsy Györgynek a Nemzeti Bank átalakításáért, senki sem hitte el ezt az ütemet. Azt se hitte senki, hogy karácsonykor nyugdíjprémium fizethető – bravó, Varga Mihály. Bármerre nézünk, toronydaruk. Sikerült bérmegállapodást kötni, rendben van az agrárkamara, erősek a kis- és közepes birtokok, köszönjük, Fazekas Sándor. A felsőoktatásban tanuló romák száma duplázódott, éljen, Balog Zoltán.

"A cél a teljes foglalkoztatottság." (Mondjuk, ilyet láttunk már.)

Orbán állítólag arra számított, hogy a gazdaság rendbe jön, de arra nem, hogy az életmód, a sport, a kultúra is ilyen ütemben fejlődik. (Naná, bármiről is legyen szó, virágzik az ország, mert amihez a Fidesz hozzányúl, az aztán fejlődésnek indul.)

"Ebből a nyolc évből kihoztuk, amit ki lehetett hozni. A nyolc év vállalható, büszkék is lehetünk, soha rosszabb nyolc évet."

Ám Magyarország Orbán Viktor szerint még nem érte el céljait. Magyarország jobban néz ki, mint nyolc éve, kezd hasonlítani egy dolgos országra, de még nem olyan, mint lehetne. Bőven van még a munkából.

false

Orbán elmondása szerint az egyszerű dolgokban hisz: a munkában, a hazában és a családban. Aki többet dolgozik, többet vihet haza. A miniszterelnök szerint mindenkit támogatni kell, aki gyereket vállal, az édesanyákat tisztelni, becsülni kell, és akkor többen leszünk. (Hát, persze.) Akkor van jövőnk, ha magyarok maradunk, ápoljuk a magyar nyelvet, a kultúránkat, ez a magyar modell, ez működik.

Orbán szerint az úgynevezett magyar modell nem azért működik, mert a vezetők hisznek benne, hanem azért, mert a magyarok milliói hisznek benne. "Az elején kevesen voltunk, de ez lépésről lépésre változott, a reményből hit lett. A munka, a család, a haza nemcsak szép és nemes, de sikeres politikává szervezhető."

Orbán szerint a Fidesznek sikerült az, ami más pártnak nem: összetartottak. Így sikerült egyben tartani az országot is, sőt, a függetlenségben, a határvédelemben és a migrációban, vagyis a legfontosabb kérdésekben pártokon túlnyúló egységet is sikerült teremteni.

A miniszterelnök azért ekézte egy csöppet az ellenzéket is. Nem érti ugyanis az ellenzéket, hogy ilyen állapotban hogyan képesek bizalmat kérni. Orbán szerint ellenzékváltó a hangulat az országban.

Az ellenzék nem érzi az idők szavát – Orbán szerint –, nem támogatták a kormányt a kerítésépítésben, a kvóta-népszavazásban, a Soros elleni harcban. Ezért van reménytelen helyzetben az ellenzék. A bevándorlás miatt pedig Európa felett sötét felhők gyülekeznek – véli Orbán. Nem olyan távoli jövőről beszélünk, még a saját szemünkkel láthatjuk, hogy milyen irányt vesznek az események, nem beszélve a gyerekeinkről, unokáinkról – tette hozzá.

OV szerint Nyugat- és Közép-Európa egyre inkább különbözni fog egymástól. Nyugaton a keresztény kultúrájú népesség fogy, iszlamizálódnak a nagyvárosok, nincs olyan politikai erő, amely visszafordítaná a folyamatokat. Hogy ez Soros vagy az egykor gyarmatosító Nyugat miatt van, azt nem tudja, de mindegy is. Az iszlám így a jövőben nemcsak dél, hanem nyugat felől is kopogtat majd. Délről nézve mi vagyunk a latin kereszténység utolsó országa, stabilon állunk a lábunkon, ráadásul az ortodox kereszténység is derekasan harcol, elismerés Szerbiának, Romániának, Bulgáriának.

A veszélyt a Fidesz elnöke szerint a brüsszeli, párizsi, berlini politikusok jelentik, azt akarják, mi is fogadjunk be migránsokat, és legyünk kevert népességűek. Majd konkrét névsorolvasását tartott, kik azok a politikusok, akiknek beletört a foguk Orbánék híres politikájába. De értekezett homo sorosensusról, vagyis a Soros embertípusról is, amely létrehozása a magyar miniszterelnök szerint többek között az Európa Tanács emberi jogi biztosának célja. Tehát nyilván szükség van a Stop Soros törvénycsomagra.

Szerencsére új vitatér nyílt az ENSZ-szel is. Soros György emberei meg persze nemcsak Budapestre és Brüsszelbe, hanem New Yorkba is befészkelték magukat. Soros tengelyt akasztott Trumppal, Netanjahuval is. De nem kell félni, nem vagyunk egyedül, ha lesz elég szövetségesünk, a végén sikerrel is járunk.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.