Szentkirályi Alexandra: Az infláció „kapott egy gyomrost és térdre rogyott”

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 13.

Fekete Lyuk

Párhuzamos valóságban van a kormányszóvivő.

Miután a legutóbbi, júliusi adat szerint „csak” 17,6 százalékos az infláció, Szentkirályi Alexandra a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában azt találta mondani, hogy ez több kormányzati intézkedés együttes hatása. A kormányszóvivő szerint a kabinet megfelelő eszközöket alkalmazott az infláció leszorítására, amely - mint az már látszik a számokon – „kapott egy gyomrost és térdre rogyott”.

Szentkirályi azt ígérte, hogy az eredetileg várt év vége helyett akár már októberben egyszámjegyű lehet az infláció. A júliusi adat az előző hónaphoz képest két és fél százalékos csökkenést, az élelmiszerárak tekintetében pedig 0,9 százalékos mérséklődést jelent.

Szentkirályi szerint a multik a kormány intézkedései hatására versenyeznek egymással. Brutálisan kiélezett verseny indult el a boltokban, ezeknek a termékcsoportoknak az átlagárai augusztus 9-ig átlagosan 6,5 százalékkal mérséklődtek, egy-két termékkategóriában még ennél is nagyobb százalékos árcsökkenés látható – mondta a fideszes politikus. Rámutatott, leginkább a zöldségárak csökkentek, például az étkezési újburgonyáért átlagosan több mint 45, a zöldpaprikáért 37, a tojásért pedig 27 százalékkal kell kevesebbet fizetni.

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk