Szijjártó minden bűncselekménnyel vádolt szövetségese mellett kiállt

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 12.

Fekete Lyuk

A külügyminiszter a népakarattól félő liberális mainstreamet látja az Egyesült Államokban, Szlovákiában és Bosznia-Hercegovinában is.

Valószínűleg Szijjártó Péternek is feltűnt, hogy mostanában egyre komolyabb botrányokba keverednek a magyar kormány leglátványosabban felvállalt szövetségesei, ezért szombat reggel elő is állt a saját magyarázatával Facebookon, és egyszerre védett meg mindenkit, aki ellen jogi eljárás folyik. A külügyminiszter véletlenül sem említette meg az egyes eljárások okág, hanem egész más magyarázatot adott az egymástól teljesen független országokban előkerült vádakra:

„Világszerte hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel felvállaltan szembehelyezkedő, a nemzeti érdekeket bátran képviselő politikusokkal szemben. Az Egyesült Államokban újabb vádemeléssel próbálják ellehetetleníteni a következő elnökválasztás legesélyesebb indulóját, Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát, Bosznia-Hercegovinában pedig vádat emeltek a szerb közösség demokratikusan megválasztott vezetőjével szemben.”

Ezek után érdemes kicsit a valóságot is leírni: a liberális mainstreamet az zavarja ezek szerint, hogy Donald Trump egykori elnök ellen az Egyesült Államok ellen elkövetett bűncselekmény és hivatalos eljárás akadályozása miatt emeltek vádat, Szlovákiában korrupció gyanújával vették őrizetbe a Robert Fico listáján induló egykori rendőrfőkapitányt, Tibor Gašpart, Bosznia-Hercegovinában pedig vádat emeltek Milorad Dodik ellen, miután a Bosznia Szerb Köztársaság elnöke egyszerűen nem tartja be a szövetségi állam működésének szabályait.

„Félnek a népakarattól, mint a tűztől” – kelt ki Szijjártó, azzal az aprósággal egyáltalán nem törődve, hogy bármilyen többséggel is választanak meg politikust, annak tetteinek ettől még meg kell felelnie bizonyos törvényeknek.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk