Szijjártó Péter rettentően nekilódult, és tényleg sikerült az év legnagyobb hülyeségét mondania

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 30., 14:25
kommentek
35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Konkrétan telefonált.

Szijjártó Péter külügyminiszter telefonos interjút adott az MTI-nek, pontosabban Elefántcsontpartól, az EU–Afrika csúcstalálkozóról telefonozott a távirati irodának, hogy megossza gondolatait a magyar közönséggel is. Elmondta, hogy a brüsszeli politika nem jó, a „migrációs nyomás növekedni fog” az elkövetkezendő években, az illegális bevándorlás „kimeríthetetlen utánpótlással” rendelkezik, és felsorolta szinte az összes klisét, mely már hosszú ideje képezi a magyar kormány bevándorlásellenes retorikáját.

Aztán magasabb fokozatra kapcsolt, és előjött a nyelvileg kissé nehezen értelmezhető „nem szeretnénk bevándorlóország lenni” fordulattal. De az abszolút díjnyertes Szijjártó-érv mégiscsak ez:

„Magyarország magyar ország kíván maradni”.

Hogy mit ért „magyar ország” alatt Szijjártó, az sajnos nem derül ki a rövidke interjúból, pedig nagyon kíváncsiak volnánk rá.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 30., 14:25
kommentek
35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15
  Cyrano
  2017. november 30., csütörtök 19:14
  pankrátor: "Malmö- már állítólag idegen kézen van"
  Szeretem az ilyen pontos értesüléseket, bizonyítékokat: "állítólag".
  Ha no go zónát akar, látogassa meg a Hős utcát. Visszavonták a rendőri jelenlétet.Simán bemehet. A gondok kifele kezdődnek.
 2. 14
  szegedi789
  2017. november 30., csütörtök 18:48
  13

  Javítva: Szídzsártó pár napra rá előállt, és a rohingyák szenvedését is a züllött kormányzati propaganda céljaira használta fel, mikor ezektől az emberektől óvta a szent magyar határt . . .
 3. 13
  szegedi789
  2017. november 30., csütörtök 18:45
  Szídzsártótól már emberileg is undorodom.

  Múltkor ment a CNN-en egy riport a rohingyákról, és egy orvosnő elég megindultan beszélt arról, hogy az általa kezelt nők sok esetben abban a ruhájukban vannak (csak ennyijük van) hetek óta, amiben a mianmari katonaság tagjai megerőszakolták őket.

  Szídzsártó pár napra rá, előállt és már a rohingyák szebnvedését is a kormányzati züllött propaganda céljaira használta fel, mikor már ezektől az emberektől óvta a szent magyar határt . . .

  Azóta már nemcsak azután undorodom, miután elmondták a szokásos sorosmigránst, hanem ahogy belekezdenek. Ahogy nagy levegőt vesznek, és már formálják ajkukkal a szavakat . . .
 4. 12
  húsleves
  2017. november 30., csütörtök 18:13
  „Feltehetjük a kérdést, hogy milyen "szavazói" is vannak ennek az országnak?”
  *
  Szükségtelen föltenni a kérdést. Bele kell nézni a tükörbe, s ott jól látszik majd, hogy milyen szavazói vannak (nem az országnak, mert az országra nem szavaz senki), hanem a különféle politikai csürhéknek. Annak is és amannak is. Egyforma szavazóik vannak, egészen egyformák, előjelbeli a különbség közöttük.
  Ez jól látszik majd a tükörben. Ökör által homályosan.
 5. 11
  Kovacs
  2017. november 30., csütörtök 17:41
  Húsleves, galambocskám, prankrátor még sorosozni is fogtok egy kört?
  Feltehetjük a kérdést, hogy milyen "szavazói" is vannak ennek az országnak?
 6. 10
  galambocskám
  2017. november 30., csütörtök 17:19
  Pankrátornak alighanem igaza lehet az iszlám kincsekkel kapcsolatban. Elvégre Váncsa már 2005-ben detektálta a Párizs külvárosaiban uralkodó állapotokat.
  Igaz, akkor még szó se volt arról hogy az Orbánutálatból következik az iszlám kincsek iránti meleg empátia.

  Senki sem lát a jövőbe.
 7. 9
  húsleves
  2017. november 30., csütörtök 17:05
  „a város no go zónáiban gépfegyveres és kézigránátos leszámolások vannak a rivális bandák között, a brüsszeli és párizsi helyzet sem valami szívderítő”
  *
  A magyarországi helyzet a valami szívderítő, ti. nálunk napi szinten vannak leszámolások rivális (politikai) bandák között. Egyelőre nem gépfegyverekkel, hanem részint állami erőszakkal, részint más fegyverekkel, de előbb-utóbb a gépfegyverek is előkerülnek, akár van drótkerítés a határon, akár nincs.
 8. 8
  húsleves
  2017. november 30., csütörtök 16:57
  „mit ért »magyar ország« alatt Szijjártó…”
  *
  Pontosan azt, amit az 5-ös számú hozzászólás rendületlenül xenofób választópolgára. Similis simile…
  A politika logika, de nem tudomány.
  Szavazatmaximálás!
  Ez is közhely: a rendíthetetlen xenofóbot is erősíteni kell bornírt idegengyűlöletében. És nem csupán folyamatosan, hanem exponenciálisan. A választások után „csak” lineárisan. Egy darabig. Majd megint gyorsuló ütemben...
 9. 7
  pankrátor
  2017. november 30., csütörtök 16:55
  Célozhatott pld. a svédországi állapotokra, ahol komplett városok -pld. Malmö- már állítólag idegen kézen van, a város no go zónáiban gépfegyveres és kézigránátos leszámolások vannak a rivális bandák között, a brüsszeli és párizsi helyzet sem valami szívderítő, nem beszélve Olaszország lezüllesztéséről. Ilyesmire gondolhatott.
 10. 6
  Kovacs
  2017. november 30., csütörtök 16:45
  Igen, egyébként pedig nehogy megtudjuk, hogy ezen az EU-Afrikai csúcstalálkozón a líbiai menekülttáborok felszámolásáról volt szó, ahol embertelen körülmények vannak (éhezés, terror, rabszolgakereskedelem) ez az őrült külügyminiszter leadja ezt a dumáta magyarok Magyarországáról, mert nagyon nehéz bevallani, hogy a legmagyarabb Magyarország lépései a szögesdrótjával vezettek többek között ennek a csúcstalálkozónak a problémáihoz. Csakhogy tudjuk, hogy milyen rendezvényen vagyunk.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Nincsenek is fekete lyukak. (Stephen Hawking)

Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk