Hadházy Ákos nekiment Magyar Péternek, mire ő rágalmazással vádolja a képviselőt

  • narancs.hu
  • 2024. április 25.

Belpol

A Tisza Párt vezetője szerint Hadházy a rogáni propagandával karöltve próbálja akadályozni, hogy NER-t és a hozzá tartozó szatelit pártokat leváltsák.

Betekintést nyert a Diákhitel Központ néhány szerződésébe Hadházy Ákos, akit „zömében a Magyar Péter vezérigazgatósága alatt születt szerződések érdekeltek”. A független képviselő szerint nemcsak a propagandasajtóval kötött megállapodások, hanem egyéb, „százmilliós nagyságrendű” szerződések is felvetheti a büntetőjogi felelősség kérdését.

„A propaganda hirdetéseit elosztó New Land Média keretszerződésének ajánlati árait most sem mutatták meg (törvénytelenül), de a lehívott megrendelések áraiból azért lehet következtetéseket levonni”

– írja, hozzátéve: ez egy évi 50 milliárdos csalássorozat, aminek így a Diákhitel Központ hirdetésein keresztül néhány bizonyítékát láthatta. „De vannak itt közvélemény-kutatások, erősen megkérdőjelezhető árazással, tanulmányok, amik valószínűleg soha el sem készültek, vagy ha igen, akkor azok mosolyt fakasztóan primitívek és semmitmondóak és még sok, nagyon furcsa szerződés.”

Hadházy némi politikai elemzéssel is megfűszerezte a posztját: „Azoknak, akik feltétel nélkül bíznak Magyar Péterben, azt tudom javasolni, ne olvassák el az ezekről a szerződésekről szóló posztjaimat. Vele egyébként egyetértek abban, hogy a jelenlegi ellenzék komoly megújulása nélkül esélytelen a rendszer megdöntése. Viszont sajnos téved vagy szándékosan hazudik, amikor azt mondja, hogy egy hibrid rezsimben a kormány biztosan leváltható választásokon, csak a megfelelő jelölt (vagyis az ő) hiánya miatt nem sikerült ez eddig.”

Magyar Péter kommentben reagált Hadházy kijelentéseire:

„Tisztelt Képviselő Úr! Ez így egy szimpla rágalmazás. Természetesen, ha az Ön célja, hogy a rogáni propagandával karöltve próbálja akadályozni, hogy NER-t és a hozzá tartozó szatelit pártokat 14 év után végre egy - valódi alternatívát kínáló és erőt felmutató - politikai közösség leváltsa, akkor majd idővel elszámol a lelkiismeretével.”

Magyar Péter még a legelső, a Partizánnak adott interjújában beszélt arról, hogy a Diákhitel Központ vezetőjeként visszautasította Balásy Gyula cégét, aki három-hatszoros túlárazással dolgozott állami cégeknek. „Jó érzéssel ezeket nem tudtam aláírni, ezért inkább eljöttem” – mondta akkor.

Az Iránytű Intézet felmérése szerint a Tisza Párt jócskán lehagyta a DK-t, és 26 százalékon áll a biztos szavazók között. Magyar politikai programjáról és innovációiról csütörtöki lapszámunk címlapsztorijában írtunk részletesen.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk