Kylie Minogue is fellép az idei Szigeten

Zene

De a nagyszínpadon három magyar előadó is helyet kap: Azahriah, Beton.Hofi és a Margaret Island.

Kylie Minogue is koncertet ad az idei Sziget Fesztiválon.

A világhírű ausztrál énekesnő a rendezvény nyitónapján, augusztus 7-én lesz a nagyszínpad fő fellépője.

"Nagyon jól alakulnak az elővételes jegyeladásaink, és örömteli, hogy ebben a magyar vásárlók állnak az élen. Az idei, immár 30. Sziget szlogenje új – Free to Be... –, de az általunk képviselt értékek, az elfogadás, a szeretet, az egymásra odafigyelés, a tolerancia változatlanok" – mondta Kádár Tamás főszervező.

Csiszár Virág, a Sziget booking managere kiemelte, hogy Kylie Minogue minden idők legsikeresebb ausztrál művésze, lemezeiből eddig több mint 80 millió fogyott világszerte, olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Robbie Williams, Dua Lipa vagy Nick Cave.

A nagyszínpadon Minogue után az augusztus 12-i zárónapig sorrendben Halsey, Liam Gallagher, Martin Garrix, Sam Smith és Fred again... lesz a headliner, azaz a fő fellépő. A fesztiválon a nagyszínpad korábbi idősávjaiban ad koncertet mások mellett Fisher, Stormzy, Louis Tomlinson, Janelle Monáe, Skrillex, valamint három magyar előadó: Azahriah (ő 8-án Halsey előtt zenél), Beton.Hofi és a Margaret Island.

Az alternatív zenei irányzatokat bemutató, második legnagyobb programhelyszín neve ezúttal Revolut Színpad lesz; többek között a Big Thief, a Fontaines D.C., Aurora, MO, a Crystal Fighters és Four Tet ad itt koncertet. Az elektronikus zenéknek helyet adó Bolt Party Arénában a világ legismertebb party brandjei, köztük az elrow, a Q-Dance, az Awakenings, a STMPD és a Rampage váltják egymást, a Colosseumban például Richie Hawtin és Sven Väth szolgáltatja a zenét.

Kádár Tamás hangsúlyozta: büszkék arra, hogy a társadalmi ügyek melletti kiállásuk elismeréseként idén a Sziget European Festival Awards-ban részesült a Take A Stand kategóriában.

"A nem zenei programokat idén három különböző zónába rendezzük, mert azt tapasztaltuk, hogy ezek egymást erősítik a kínálatunkban. Az első ilyen az ArtFusion Field lesz, a második zóna a PlayGround, amely a nappali aktivitásoké és a közösségépítő programoké, a harmadik pedig a Future Grounds, amely a civileké, a társadalmi szervezeteké" – mondta Kardos József.

Az ArtFusion Field része a Cirque du Sziget, ahol idén kijevi, francia, cseh, etióp, kanadai és spanyol produkciók is lesznek. Ebben a zónában lesz esténként a Nagy Utcaszínház (a francia Cie Gratte Ciel társulat nagy darus műsora), az ArtGarden, a színházi és tánchelyszín, a Vándor Vurstli és a Sétáló Utcaszínházak. A PlayGround zónában lehet majd sportolni, társasjátékozni és a tervek szerint óriáskivetítőn olimpiát nézni.

A programigazgató a kisebb zenei helyszínek közül szólt a The Buzzról, amely a korábbi Európa Színpad hagyományait viszi tovább, a dropYardról, amely a rap és a hip-hop helyszíne és idén beatbox világbajnokok is fellépnek, a világzenének helyszínt biztosító Global Village-ről (Bukahara, Flavia Coelho, Sidi Wacho, számos hazai fellépő), valamint a Buli Színpadról is, amelyen tribute- és popkoncertek lesznek.

A hagyományosan az egyik legnépszerűbb helyszínen, a Magic Mirror sátorban a stand-up comedy mellett idén is lesznek kulturális-társadalmi beszélgetések, a Queens Brunch Vienna drag queen-jei, esténként pedig két showműsor: Danny Beard és zenekara polgárpukkasztó fellépése, illetve az 1930-as évek berlini kabaréjából inspirálódó Klub Cabarett műsora várja a közönséget.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk