Már a lengyel kormánynak sem tetszik, amit Orbán csinál

  • narancs.hu
  • 2022. március 25.

Külpol

A Fidesz-kormány legnagyobb európai szövetségese is kritizálja a magyar irányt.

A Reuters jelentésére hivatkozva írja a Guardian, hogy a lengyel közszolgálati rádióban Jarosław Kaczyński, a lengyel kormánypárt vezetője, Lengyelország miniszterelnök-helyettese adott interjút pénteken.

Kaczyński Orbán Viktor Európában teljesen elszigeteltté vált politikájával kapcsolatban azt mondta, hogy nem örül a magyar miniszterelnök Oroszországgal kapcsolatos óvatos álláspontjának, de megvárja, mi történik az áprilisi magyarországi választások után.

„Ha azt kérdezné, hogy elégedett vagyok-e, akkor a válaszom nem, de megvárom a választásokat, majd meglátjuk, mi lesz utána”

- mondta a lengyel miniszterelnök-helyettes.

Ahogy azt lapunk is megírta, Orbán Viktor a csütörtöki NATO-csúcs után elutasította Zelenszkij két kérését is: az ukrán elnök az energiahordozók és a fegyverszállítmányok ügyében azt kérte, hogy változzon a magyar álláspont, de a magyar miniszterelnök erre nem hajlandó.

Válaszul beindult a diplomáciai kommunikációs adok-kapok, és a Fidesz harcba küldte Zelenszkij ellen jól megfizetett influenszereit is.

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk