Heil Péter

  • Heil Péter

Heil Péter cikkei

A világ nem áll meg

Szó, ami szó, a magyar polgárok alaposan elszokhattak attól, hogy a kormányzati propaganda az Európai Unióról esetleg pozitív dolgokat mondjon. Márpedig mostantól egy fél éven át még ilyen szörnyűség is előfordulhat.

Változó idők

Brüsszel öt éve… Emlékszünk még egyáltalán, mi is történt velünk ezalatt? Nos, 2018 végén, 2019 elején az EU egy hosszabb, hét-nyolc éves növekedési ciklus vége felé járt. Általános volt a várakozás, hogy a pénzbőség, az alacsony kamatok és a stabil növekedés korszakának hamarosan vége lehet.

Lehetnénk barátok

„Pedig barátok is lehettünk volna!” – viccelt pénzügyes kollégánk, és mindenki nevetett. A busz kikanyarodott a repülőtéri útra. A nagyjából harmincfős küldöttség, amelyben ott volt az összes minisztérium európai ügyekért felelős vezetője, elindult haza. Fáradtak voltunk, de bizakodók.

Elveszik-e Orbántól a magyar EU-elnökséget?

Már a felvetés is példátlan, és még javaslat formájában is rendkívül súlyos. Ha a magyar elnökséget tényleg elvennék vagy akár csak el is halasztanák, azzal az unió és a magyar kormány közötti feszültség újabb szintet lépne, a következmények pedig beláthatatlanok lennének. Heil Péter írása.

Kövess minket: