A kardvívó Márton Anna győzelemmel kezdte az olimpiát

  • narancs.hu
  • 2024. július 29.

Sport

Mutatjuk, hogy ma kiknek drukkolhatunk.

Hétfőn is viszonylag nagy magyar részvétellel folytatódott a párizsi olimpia, az úszóknál pedig már éremre is volt esély.

Reggel 9-kor a venezuelai Paredes Torres ellen, a 64-es táblán kezdte meg a küzdelmeket a világbajnok, három éve Tokióban sérülten is a legjobb négy közé jutó kardvívó, Márton Anna. Az asszót némi meglepetésre a venezuelai kezdte jobban, de Márton hamar kezébe vette az irányítást. A vége felé volt még egy néhány tusos megingása, de végül összekapta magát, és összességében magabiztos, 15:10-es győzelemmel kezdte az olimpiát – számol be a Telex.

A magyarok hétfői programja a párizsi olimpián:

BOKSZ (Észak-párizsi Aréna):

12.20: férfi 63,5 kg, nyolcaddöntő, Kovács Richárd-Harry Garside (ausztrál).

KÉZILABDA (Dél-párizsi 6-os Aréna):

21.00: Magyarország-Argentína, férfi csoportmérkőzés, B csoport.

LOVASSPORT (Versailles-i kastély):

11.00: lovastusa egyéni verseny – díjugratás (Kaizinger Balázs).

ÚSZÁS (Paris La Défense Aréna):

11.00: előfutamok – női 400 m vegyes (Jackl Vivien), férfi 800 m gyors (Sárkány Zalán),20.30: elődöntők, döntők – női 400 m vegyes (Jackl Vivien?).

VÍVÁS (Nagy Palota/Grand Palais):

 

9.00: női kard 64-es tábla (Márton Anna – 9.00),10.25: női kard 32-es tábla (Szűcs Luca – 11.15, Pusztai Liza – 11.15), negyeddöntőig,12.05: férfi tőr egyéni 32-es tábla (Dósa Dániel – 13.05) a negyeddöntőig.

VÍZILABDA (Vizes Központ):

20.05: Magyarország-Kanada női csoportmérkőzés, A csoport.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk