Győzött a franciák ellen a magyar férfi vizilabda-válogatott

  • narancs.hu
  • 2024. július 28.

Sport

Szoros meccs volt.

13-12-es győzelmet aratott a magyar férfi vízilabda-válogatott a párizsi olimpia első meccsén. Az ellenfél a házigazda francia csapat volt, amely főleg a hazai környezet és közönség miatt ígérkezett a csoport egyik legkeményebb ellenfelének. Az első negyedet a magyar csapat nagyon simán nyerte 5-1-re, majd stabilizálódott ez az előny – írja összefoglalójában a Telex.

A második harmad végén 9-5-öt mutatott az eredményjelző, tehát a magyar gólgyártás üteme megmaradt, de a franciák is elkezdtek találatokat szerezni. A harmadik negyed kissé tompább lett, az ellenfél pedig fel tudott zárkózni három gólra (10-7).

A negyedik negyed még szorosabbá vált, a franciák két gólra is feljöttek, volt időszak, amikor sorra maradtak ki a magyar (és szerencsére ezzel párhuzamosan a francia) helyzetek. Bő két perccel a vége előtt Vogel büntetőt is védett, már a másodikat, de a franciák így is feljöttek egy gólra. Viszont ekkor már másodpercek voltak hátra, a magyarok megtartották a labdát, győzelemmel kezdték a párizsi játékokat.

A magyar csapat legeredményesebbje Vigvári Vince lett, aki három gólt is szerzett (az ellenfélnél Thomas Vernoux négy góllal).

A szerbek nagyon megszenvedtek a japánokkal, egy rengeteg gólt hozó meccsen 16-15-re verték a távol-keletieket. Spanyolország simábban, bár gólszegényebb összecsapáson múlta felül az ausztrálokat 9-5-re. Ezzel egy forduló után a magyar válogatott a második helyen áll a B csoportban, a spanyolok és a szerbek között. Legközelebb július 30-án játszik a csapat a spanyolokkal.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk