Eörsi Sarolta

  • Eörsi Sarolta

Eörsi Sarolta cikkei

Hulladékbalhé Olaszországban - Problémahalmaz

  • Eörsi Sarolta
Lángoló szemétdombok Nápoly belvárosában, tucatnyi, letartóztatással végződő tüntetés Szardínián és más délolasz régiókban, válságtanácskozó kormány. Ilyen pillanatképek járják be hetek óta a nemzetközi sajtót. A helyzet mostanra vált tarthatatlanná.

Berlusconi politikai karrierje - Remulus bácsi meséi

  • Eörsi Sarolta
Két hete megalakult Romano Prodi balközép kormánya. Ám roppant óvatlanság volna azt állítani, hogy a Forza Italia áprilisi választási vereségével búcsút inthetünk Silvio Berlusconinak. Pedig pofátlanabb és veszélyesebb figurát nem sokat hordott a hátán az Európai Unió.

A jogtalan tandíjak ügye - Szervezet és működés

  • Eörsi Sarolta
Egy szenvedélyes ombudsmani megszólalás ismét reflektorfénybe terelte azokat a felsőoktatási intézményeket, amelyek államilag finanszírozott képzéseiken is százezreket szedtek be vagy szednek be ma is a diákoktól.

Hátrányos helyzetűek útja az elitoktatásig - Egy a tízezerhez

  • Eörsi Sarolta
Ma minden komolyan vehető társadalompolitikai irányzat sürgeti a hátrányos helyzetű tanulók integrált oktatását. Ennek szellemében született 2005 decemberében egy törvénymódosítás, amely a szabad iskolaválasztást hivatott korlátozni. Vajon hatékonynak bizonyul majd ez az intézkedés? Lesznek-e belátható időn belül roma tanulók a Fazekasban? Mikor nyer OKTV-t az első fogyatékos diák?

Kövess minket: