Mayer Kitti

  • Mayer Kitti

Mayer Kitti cikkei

Liliomszálak

  • Mayer Kitti

A Kesztyűgyár kapuja szélesre tárva, előtte az aszfalton kedves és színes formákat, szimbólumokat (valamiféle ugróiskola?), befelé haladva hívogató átriumot fedezhetünk fel.

Hiba a szárítókötélen

  • Mayer Kitti

A Fészek Művészklub nyilván látott már szebb napokat is, bizonyára az alapító Benczúr Gyula vagy Lechner Ödön is felvonná a szemöldökét, látva, hogy hová jutott százhúsz év elteltével a bejáratánál most épp tortillacsipszet árusító épület.

Telefonszex

  • Mayer Kitti

A „You can’t escape design!” felkiáltással néhány héttel ezelőtt találkoztam a prágai Designblok nevű rendezvényen. Most a fesztivál vászontáskáiról köszön vissza. Az üzenet arra a nagy igazságra világít rá, hogy a dizájn ott van az élet számos területén, még ha ezt nem is tudatosítjuk.

Törmelék a térben

  • Mayer Kitti
Két, látszólag egymástól távol álló (a lépték vonatkozásában mindenképp) terület kerül egymás mellé az ÚjMűhely Galéria kiállításán: izgalmas párbeszédbe csöppenhetünk építési törmelék, acél, polimer gipsz, műanyagok és különféle nemesfémek előadásában.

Út az asztalig

  • Mayer Kitti

Aki katalógust vásárol, nagy valószínűséggel egy igényes kivitelű, vaskos (és borsos árú) könyvet kap, a legtöbb nagyszabású kiállítás mellé ugyanis elkészül a reprezentatív album is. Azon viszont kevesen gondolkodnak el, hogy 40-60-100 évvel ezelőtt hogyan festhetett egy-egy ilyen típusú kiadvány.

Nagykanállal

  • Mayer Kitti

A 2004 óta évről évre friss válogatással jelentkező kiállítással korábban a Fővám téri Bálnában az Új Budapest Galériában találkozhattunk, kíváncsiak voltunk tehát, milyen hatással lesz a – kényszerhelyzetből fakadó – környezetváltozás a sokféle dizájntárgyat és -projektet felvonultató gigatárlatra. Jelentjük, jó választás volt a Kiscelli Múzeum.

Több tündöklést!

  • Mayer Kitti
Rövid, lényegre törő, ám mégiscsak sejtelmes felszólítás csábít a Kiscelli Múzeum templomterébe: Ragyogj! Egy ilyen felütés után azt várja a látogató, hogy nyűgözzék le.

Kövess minket: