Pásztory Dóra

  • Pásztory Dóra

Pásztory Dóra cikkei

Nem értem Deutsch Tamást

  • Pásztory Dóra
A parasportolóknak olyan vezetőkre van szükségük, akik igenis hisznek az egyenlősdiben, akik szívvel-lélekkel, elhivatottságból és tisztelettel küzdenek értük.

„Valahogy másképp kezeltek” – Interjú Polgár Judittal

  • Pásztory Dóra
Úgy döntött, elég volt a versenyzésből. Kétszeres olimpiai bajnok, de a sakkolimpiát leszámítva szinte sosem versenyzett nők ellen, mindig a férfiakat akarta megverni. Abszolút kategóriában játszott világbajnokságon, és a világranglista 8. helyéig jutott. 1989 óta vezette a női világranglistát. 38 éves, két gyermeke van.

"Tilos a dupla Nelson" - Sastin Marianna birkózó

  • Pásztory Dóra
Cselgáncsozóként kezdte Mosonmagyaróváron, csak azután váltott, hogy a Csepel SC-hez, majd a Vasashoz került. Londonban és Pekingben is indult, de érem nélkül tért haza. Pár hete, a budapesti birkózó-világbajnokságon megszerezte a női szakág első vb-aranyérmét.

Úszásodra mindig számíthatunk – Hosszú, búcsú

  • Pásztory Dóra
Amikor a tegnapi adás után leraktam a fülest, csak annyit mondtam Varga Ákosnak, hogy mindig ilyen közvetítéseket kívánok magunknak. Imádtam ezt a két hetet, amit Hosszú Katinka koronázott meg újabb világbajnoki címével. Most néhány napig marad egy kis űr, aztán visszazökken minden a régi kerékvágásba…

Hosszú út, hatalmas öröm

  • Pásztory Dóra
Ez a vb a legendák születéséről lesz emlékezetes, ez már egészen biztos, mint ahogy az is, hogy ennek mi már most többszörösen részesei vagyunk. Gyurta Dániel után Cseh László és a vízilabda-válogatott is olyat tett, amire csak nagyon kevesen képesek a sportban.

Sporttörténelmi – Gyurta Dani ismét világbajnok

  • Pásztory Dóra
Gyurta Dani volt a gyógyír megfáradt idegeimre, amelyet a férfi elődöntő után még egy kicsit a lányok is borzoltak a bronzmeccsen. Estére azonban kisimultak a vonásaim, és folyamatosan mosolyogva a legnagyobb problémám az lett, hogy milyen jelzőt találjak a teljesítményére.

Félidőben – lemaradó fiúk, kifogástalan lányok

  • Pásztory Dóra
Túl vagyunk az úszóversenyek felén Barcelonában: egy arany, egy ötödik és egy hatodik hely a mérlegünk, emellett három országos csúcs született. Ami érdekes, hogy ezeket az eredményeket mind a női úszóink szállították. A fiúk a hét második felében még javíthatnak az arányon.

Kövess minket: