Soós Tamás

  • Soós Tamás

Soós Tamás cikkei

A kézi vezérlés kudarca

  • Soós Tamás
Ignácz Ádám: Milliók zenéje. Populáris zene és zenetudomány az államszocialista Magyarországon – Soós Tamás recenziója

Ha vége a kettőnégynek

  • Soós Tamás

2016-ban, az Axl Rose-zal levezényelt, meglepően sikeres turné után Angus Young, a rövid gatyás aussie gitárhős legalább annyira nehéz helyzetben volt, mint amikor 1980 februárjában énekesük, Ronald Belford Scott egy újabb átvedelt éjszaka után meghalt alkoholmérgezésben.

„Volt egy megreccsenésem”

  • Soós Tamás

Hosszabb hallgatás után jelentkezett új lemezzel. A Tegnap majdnem eltalált egy meteor nemcsak a járvány hozta letargiából, de alkotói válságából is kirántotta az énekes-dalszerzőt, akivel arról is beszélgettünk, mi lett a Jégkorszak nevű zenekarával és a hazai lo-fi színtérrel.

„Ott biztos értékelnék a gumikacsahangomat”

  • Soós Tamás

Csókolomos lo-fi sanzonokkal kezdték, cure-os dreampoppal folytatták, tavaly már a barcelonai Primaverán is felléptek. A Mayberian Sanskülotts két alapítójával a tíz­éves jubileum és az újra felvett régi számaik kapcsán tekintettük át a dadaista kezdeteket, a lo-fi mítoszát és a hanyag karrierépítés előnyeit.

„Felszabadulásként éltem meg”

  • Soós Tamás
Öt év után újra koncertezik a Heaven Street Seven, amelynek énekesével a zenekar terveiről, az év elején indult szólókarrierjéről, és arról is beszélgettünk, hogy miért örül, hogy már nem kell részt vennie a popzenei kenyérharcban.

„Ez volt az én lázadásom”

  • Soós Tamás
A Fran Palermo trópusi ritmusokkal és izgalmas világzenei hatásokkal játszó indie rockja rég­óta a budapesti klubélet egyik legnépszerűbb zenéje. A zenekar frontemberével az új lemezük hatásai és az analóg technika szépségei mellett arról is beszélgettünk, milyen volt Budapesten felnőni egy hangos spanyol-kubai családban.

Kövess minket: