Stemler Miklós

  • Stemler Miklós

Stemler Miklós cikkei

Forrásban

  • Stemler Miklós
A sokszínű új pécsi közgyűlési többségre a tízmilliárdos nagyságrendű követelésállomány, az ellenzéki városvezetéseket feltehetően minden lehetséges módon szívató kormányzat és az akut káderhiány menedzselése vár.

„Trump pártolta és segítette”

  • Stemler Miklós
A Trump elnökségét is veszélyeztető „orosz ügy” történetét könyvben feltáró újságíróval arról beszélgettünk, mit hoz a demokraták képviselőházi győzelme, mit jelent az igazságügy-miniszter kirúgása és hogyan volt képes Oroszország mattot adni az egész amerikai politikai rendszernek.

„Elmagyaráztam az engem gúnyoló nagyokosoknak”

  • Stemler Miklós
Az agykárosodás okozta maradandó fogyatékossággal született RJ Mitte tévétörténelmet írt, amikor eljátszotta a hozzá hasonlóan cerebrális parézissel élő ifjabb Walter White karakterét a kultikus Breaking Bad (Totál szívás) című tévésorozatban. A jelentős társadalmi aktivitást is kifejtő színésszel Pécsett beszélgettünk.

Fősodor

  • Stemler Miklós
Szombaton tartja tisztújító kongresszusát az LMP. Hadházy Ákos után minden bizonnyal Keresztes László Lóránt lesz a párt egyik társelnöke. A közelmúltban írtunk portrét a baranyai politikusról.

Lépésváltás!

  • Stemler Miklós
A hódmezővásárhelyi nagyarányú ellenzéki győzelem után az erősen billegő pécsi 1-es és 2-es választókerület legalább egyikét elviheti az ellenzék – ám mindent megtesz, hogy ez mégse legyen így. Az 1-esben a kiábrándult jobboldali szavazók révén építene koalíciót Mellár Tamás, a 2-esben viszont teljes az ellenzék szétesettsége.

A Mecsek legalja - Pécs újra válságban

  • Stemler Miklós
Gyámság alá került Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere, aki fölé, fittyet hányva az önkormányzatiság elvének, egy, a város országgyűlési képviselői által vezetett testületet helyeztek. A néhány év alatt tízmilliárdos nagyságrendű adósságot felhalmozó városra fájdalmas válságmenedzselés vár. Az ellenzék profitálhatna ebből – ha képes lenne az egységes fellépésre.

Gyárrombolók - Totális háború a Zsolnayért

  • Stemler Miklós
Káoszba fulladt a pécsi önkormányzat kísérlete a Zsolnay-gyár visszaszerzésére, miután az erre a célra alapított céget a bíróság be sem jegyezte, a nemkívánatossá vált többségi tulajdonos pedig letétbe helyezte a felszámolásra okot adó lejárt hitel ellenértékét. De miért lett hirtelenjében fontos az évek óta veszteséges Zsolnay?

A híres betegmalac-ügy

  • Stemler Miklós
Érdemi következmények nélkül zárult a szigetvári „betegmalac-botrány”, miután sem az eredeti nyilatkozatot tevő Vass Péter polgármestert, sem a „fogyatékos korcsok” likvidálását a Facebookon támogató szigetvári MSZP-elnököt nem érte retorzió. Eközben forrong a szocialisták baranyai tagsága – már akik megmaradtak az MSZP egykor legbefolyásosabb vidéki szervezetéből.

Közös kockázat

  • Stemler Miklós
Turisták inkább behurcolhatnak veszélyes járványokat, mint menekültek, ám ez nem azt jelenti, hogy a menekültkrízis ne járna egészségügyi kockázattal. Ha nem vigyázunk, borzasztó egészségi állapotú, és ezért munkaképtelen, elégedetlen emberek tömege jelenhet meg Európában. A téma elismert dán szakértőjével egy pécsi konferencia alkalmából beszélgettünk.

Kövess minket: