Koller Gitta

  • Koller Gitta

Koller Gitta cikkei

Légzsák és projektor

  • Koller Gitta
Sokak számára életérzés a tekerés, a kerékpár pedig szent tárgy, szinte családtag, amit kedvükre öltöztethetnek, dekorálhatnak, ráadásul közönsége is van. De van-e értelme az eredetieskedésnek? Van bizony! Íme, néhány eredeti ötlet, ami akár a jövő zenéje is lehet.

Bringamesék - Dani és a kék bicikli

  • Koller Gitta
Biciklizni nagyon trendi, főleg a városban. Mert vidéken mit sem törődve a trendiséggel, mindig is bicikliztek az emberek, egyszerűen azért, mert praktikus, kéznél és ingyen van. A Bringamesék főhősének, Daninak a biciklije hogy s hogy nem, nocsak, egy vidéki padlásról kerül elő.

Robert Van Gulik: A kínai detektív

  • Koller Gitta
A tizenhat darabból álló, nálunk az ötödik kötetnél tartó krimisorozat hőse, Di bíró a negyvenes években nyomozott először. Magyarországon két kiadónál jelentek meg történetei, például a haranggyilkosság esete az Albatrosz sorozatban, 1987-ben.

Vu Cseng-en: A majomkirály története

  • Koller Gitta
Kínában a gyerekek legfontosabb meséje, ezen nőnek fel, ebből tanulják meg a buddhista és taoista tanok alapjait, ismerik meg a főbb isteneket. A 16. században íródott történetet magyarul már a hatvanas évektől olvashatjuk, ám Tokaji Zsolt sinológus fordításában kapott olyan, könnyen befogadható formát, hogy egy mai magyar óvodás számára szórakoztató és tanulságos lehet.

Gyermekszállítás biciklin - Apa kerékpárt hajt

  • Koller Gitta
Nyugat-Európában régóta természetes, hogy a kerékpározó szülő a gyermekét is hozzászoktatja a tekeréshez. De amíg a gyerek nem tud bicajozni, addig anya vagy apa kénytelen őt valahogy a kerékpárhoz "csatlakoztatni". A gyerekszállításra rengeteg megoldás kínálkozik csecsemőkortól alsó tagozatig, de melyiket válasszuk?

Kövess minket: