Ballai József

  • Ballai József

Ballai József cikkei

A szomszéd

  • Ballai József
Szomszédok voltunk. Ő a 2.-ben lakott, mi a 10.-ben. Mi 1996 augusztusában költöztünk, ők valamivel később. Az egykori kémelhárító házát vették meg a nyugalmazott igazgatóé mellett. Amúgy az utcának ebben az oldalában lakott – lakik – ügyvéd, vendéglős, építési vállalkozó.

A Stadler-dosszié - I. rész: A búsuló juhász

  • Ballai József
A Bács-Kiskun Megyei Bíróság tavaly októberben kezdte meg első fokon a Stadler József elleni új eljárását, amelyre a Legfelsőbb Bíróság utasította. A Legfelsőbb Bíróság ezzel annulálta a megyei bíróság 1998 áprilisában hozott első fokú döntését, amelynek értelmében Stadlert – többek között áfa- és adócsalás miatt – kilenc év börtönre, valamint teljes vagyonelkobzásra ítélték. A juhászból lett milliárdos karrierjéről, az ellene folyó eljárásokról összeszedett információkat lapunk kétrészes írásban tárja drága olvasói elé.

A megyei lapok a rendszerváltás előtt és most

  • Ballai József
Milyen volt újságírónak lenni egy megyei lapnál a rendszerváltást megelőző években? Mennyi volt a kereset és mik voltak az elvárások? Mi változott az elmúlt több mint két és fél évtizedben, milyen ma a szerkesztőség munkája belülről? A szerző – egykoron 18 éven át a Petőfi Népe munkatársa – megpróbálta mindezt összefoglalni.

A központi marok

  • Ballai József
Nem mondhatni, hogy túl sok nyilvános kormányzati dokumentum foglalkozna a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőjével – de az biztos, hogy készül valami.

Ki a kicsit nem becsüli - A hétköznapok adótrükkjei

  • Ballai József
Senki ne gondolja, hogy csak a többmilliárdos adócsaláshoz kell gógyi. Sőt, a maga műfajában sokkal nagyobb bravúr, ha az adóhivatal ad nekünk kamatmentes kölcsönt úgy, hogy erről a hatóságnak fogalma sincs. A magyar rafinéria dicséretét hirdető igaz történetek következnek.

Mindig lesz másik

  • Ballai József
Csaknem harminc új adót vezetett be, és megszámlálhatatlan alkalommal módosította a már meglévőket a 2010-ben beindult unortodox kurzus. A fülkeforradalom győztesei nemcsak az új adónemek kiötlésében, hanem elnevezésében is magyarosan kreatívak: az illetéktől a díjon át a regisztrációs hozzájárulásig sok-sok kifejezés jelenti - ugyanazt.

Kövess minket: