Besenyei Zsolt

  • Besenyei Zsolt

Besenyei Zsolt cikkei

Rohannának a népszavazásba

  • Besenyei Zsolt
Gyorsított a Fidesz, nehogy utolérjék a miniszterelnök kezdeményezte "köztisztasági" pontok a saját, szociálisnak nevezett népszavazását. A küzdelem már nem is a valamikor 2008 első felében várható referendum eredményéről, hanem az értelmezéséről szól.

Gál J. Zoltán pályaképe - A frontvonal mögé

  • Besenyei Zsolt
A politika élvonalából február elsejével távozó Gál J. Zoltán hét éven át meghatározó szerepet játszott a baloldal vezetésében, és egy rövid megszakítástól eltekintve hat éven át a kormánypolitikában is.

A Liga-sztrájk és a szakszervezetek állapota - Karácsonyi akció

  • Besenyei Zsolt
Az egészségbiztosítás decentralizációjáról szóló törvény miatt vagy a Gyurcsány-kormány, vagy a Liga és a Munkástanácsok szervezte politikai sztrájk bukott meg - lapunk nyomdába adásakor ez még nem volt tudható. De mit is jelent ma szakszervezetnek lenni? Milyen pénzek fölött diszponálnak? Az állam vagy a tagjaik tartják el őket?

"Megállapítottuk, hogy egyetértünk" - Gaskó István, a Liga Szakszervezetek és a VDSZSZ elnöke

  • Besenyei Zsolt
Fenyegetés, anyagi ösztönzés, demonstráció, sztrájk - az egészségbiztosítási törvény megakadályozására láthatólag semmilyen eszközt sem sajnál az egykor az Orbán-kormány elleni sztrájkok szervezésével ismertté vált szakszervezeti vezér. Gaskó tagadja a politikai elfogultság vádját, jóllehet a nyomásgyakorlás jogilag is kényes eszköze messzemenőleg egybevág a Fidesz meghirdetett céljaival.

Doppingellenőrzés Magyarországon - Megcsinálnák

  • Besenyei Zsolt
Az athéni olimpiai blamázs után a magyar sportvezetés a doppingellenes harc elkötelezettjének mutatkozott. Kovács Ágnes úszónő esete azonban jelzi: a gyakorlatban ez nem megy zökkenőmentesen. A sorból legfeljebb maguk a doppingellenőrök lógnak ki.

"Támogattuk Jánost" - Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter

  • Besenyei Zsolt
A számára sikertelen tavaszi pártelnökválasztás után a kormányba került szabaddemokrata politikus a status quo mellett foglalt állást lapunknak adott interjújában. Fodor szerint a viták dacára sem szakad a koalíció, és nincs itt az ideje mérleget vonni az SZDSZ-elnök tevékenységéről.

"A túlféltés több kárt okoz, mint hasznot" (Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, XII. kerületi polgármester)

  • Besenyei Zsolt
Stratégiai vita nincs a Fidesz vezetésében a jobboldal integrálásáról, az Orbán Viktorhoz kötődők viszont komoly bajokat okoznak, miközben a pártelnök tekintélyét igyekeznek óvni - legalábbis Pokorni Zoltán szerint. A főváros XII. kerületének polgármestere a Fidesz erejét az önmagukban is erős helyi politikusokban látja, mint amilyen Kósa, Rogán vagy épp ő maga.

A Zuschlag-ügy és az MSZP: Róka fogta csuka

  • Besenyei Zsolt
Pártfinanszírozási botrány kicsiben: az eddigiek alapján ekképp összegezhető a Zuschlag János körül kavargó újabb ügy. A szocialista párt láthatólag sem lenyelni, sem kiköpni nem tudja renitens politikusát.

Paksi hosszabbítás és új atomerőmű-tervek: Amíg a csövön kifér

  • Besenyei Zsolt
Alig akad olyan hónap, amikor az energetikai ipar valamelyik korifeusa ne említené meg - a környezetvédők viharos tiltakozását kiváltva -, hogy Magyarországnak további nukleáris reaktorokat kellene építenie. Pedig öt-tíz évig a Paksi Atomerőmű (PA) Zrt. jelenlegi blokkjai is biztosan üzemelhetnek - vagyis bőven van idő eldönteni, hogy akarunk-e újabb atomerőművet.

Kövess minket: