Szilágyi Szilvia

  • Szilágyi Szilvia

Szilágyi Szilvia cikkei

És meleg (Szetey Gábor államtitkár)

  • Szilágyi Szilvia
"Szetey Gábor vagyok. A Magyar Köztársaság kormányának személyügyi államtitkára. Hiszek Istenben, a szeretetben, a szabadságban és az egyenlőségben. Magyar vagyok és európai... Társ, barát, néha ellenfél. És meleg." A XII. Meleg, Leszbikus Biszexuális és Transznemű Fesztivál megnyitóján hangzottak el ezek a mondatok, amelyek előzményeiről és utóéletéről kérdezzük a szerzőt.

Asszony verve? (Wirth Judit)

  • Szilágyi Szilvia
A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NaNe) munkatársa. A köztársasági elnök tavaly a Magyar Köztársasági Érdemrend polgári tagozatának lovagkeresztjével tüntette ki.

"Óvatosan építkezem" (Ken Follett író)

  • Szilágyi Szilvia
Magyar Narancs: Miért izgalmasak még mindig a II. világháborúban játszódó történetek? Mennyi előzetes kutatómunkát igényel egy ilyen regény megírása?

Gyorsabb gyógyulás (László Ádám nőgyógyász a laparoszkópiáról)

  • Szilágyi Szilvia
Magyar Narancs: Az endoszkópia és laparoszkópia (az endoszkópia egyik válfaja) már nem ismeretlen fogalmak Magyarországon a belgyógyászatban, de az orvostudományban való más alkalmazási területeit, a nőgyógyászatit például kevesen ismerik. Mit is jelent ez igazából, beavatkozást vagy vizsgálatot?

A szomszédokhoz képest (Takács Judit szociológus)

  • Szilágyi Szilvia
Magyar Narancs: Megítélésed szerint nálunk a nemi szerepek boncolgatására a kilencvenes évek kezdetén még nem volt igény, vagy volt ebben egy, az egyetemi oktatás részéről való ellenállás is? Mióta van jelen nálunk tulajdonképpen a társadalmi nemi szerepek vizsgálata a tudományban?

Kövess minket: