Valuska László

  • Valuska László

Valuska László cikkei

Politikusképzés Magyarországon - Aki tudja, csinálja

  • Valuska László
Magyarországon a politikusok megítélése mérsékelten kedvező. Az általános bizalmatlanság ellenére mégis sokan készülnek erre a pályára. A pártok utánpótlásképző műhelyei mellett három iskola foglalkozik a jövő politikusainak képzésével.

Csodát várnak (A Nagy Könyv)

  • Valuska László
A magyarok szeretik a listákat: az ötven leggazdagabb, a száz legszebb, a még több III/III-as és most a legújabb szórakozás, a legjobb (legnagyobb?) könyv. És most már a második fázis: június 11-ig lehet szavazni a legjobb 12-re.

Hospice-képzés: "Periferikus dolognak tartják"

  • Valuska László
Egy éve működik a haldoklók szenvedéseinek enyhítését célzó oktatás a Semmelweis Egyetemen. A hospice-moz-galom által képviselt szemlélethez egyelőre mérsékelt nyitottsággal viszonyul az orvostársadalom.

Társadalmi nemek a közoktatásban: Szakálla volt gender

  • Valuska László
A feminizmus nem szitokszó, bár alkalmanként így használják a mindennapokban. A Budapesti Corvinus Egyetem Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központja által nemrégiben rendezett konferencián több elõadó vezette elõ elképzeléseit a gender studies, illetve a feminizmus iskolai felhasználhatóságáról.

1 tanár: "Lehet, hogy nem is fogunk évmilliókig élni" (Standovár Tibor, ELTE Növényrendszertani és Ökológiai Tanszék)

  • Valuska László
Mindkét szülõm tanárként dolgozott sokáig, és már gyerekkoromban biztos volt, hogy erdõkkel akarok foglalkozni, mivel kiskölyök koromban volt egy nagyon jó társaság, a Vásárhelyi Természetvédelmi Szakkör, az kivadított az erdõbe. Nekem az eszembe se jutott az egyetem alatt, hogy tanár legyek, de a szerencsének köszönhetõen már hallgatóként is gyakorlatokat tarthattam.

A Sziget biztonsága: Fekete, fehér - nemigen

  • Valuska László
A Sziget sarkában lévõ In-Kal Bázison nagy tömeg várakozik, hatalmas emberek, itt a minõséget centikben, kilókban mérik, az asztalnál három vezetõ. Éppen a debreceni, kamikazénak nevezett egységet osztják be munkára, záporoznak a kérdések, mekkora kell? középkategóriás? õ jó lesz? - mutat rá egy kétméteres illetõre a csoportvezetõ, mire halk kuncogás, nagyobb nincs? Van. Közben megérkezik ifj. Lasz György is, a cég vezetõje, végignéz csapatán, egy embert elküld borotválkozni, a másikkal fülbevalóját veteti ki, szépnek kell lenni - velünk nincs is gond. Közben mi is felvesszük a hivatalos kártyáinkat, a szép fehér pólót, egyesek a követelményeknek megfelelõen betûrik. Sokan várunk a munka felvételére, elvileg mind egyetemisták, fõiskolások, nyelveket beszélõk.

Kövess minket: