Kizárták Mirkóczki Ádámot az egri ellenzéki egyesület elnökségéből

  • narancs.hu
  • 2021. május 26.

Belpol

Elmérgesedett a viszony a polgármester és frakciótrsai között. 

Kizárták Mirkóczki Ádámot, Eger exjobbikos polgármesterét az Egységben a Városért Egyesület elnökségéből - értesült az Egri Ügyek.

Az egyesület színeiben jutottak mandátumhoz a 2019-es önkormányzati választáson az együttműködő ellenzéki pártok képviselői, és Mirkóczki is az egyesület polgármesterjelöltje volt.

Az egyesület közleménye szerint Mirkóczki "elmúlt hónapokban tett nyilatkozatai nincsenek összhangban az egyesület céljaival és értékrendjével. Konstruktív együttműködésére, az egyesület tagjaként, a továbbiakban is számítunk." Mirkóczki a közelmúltban például arról is beszélt, hogy nem tekinti magát az ellenzék részének.

Az Egységben a Városért Egyesület a polgármesterrel együtt 10 helyet szerzett a 17 fős képviselő-testületben, elvben tehát kényelmes többségük lehetne, de ha állandósulnak a konfliktusok, gondjaik lehetnek a döntéshozatallal, ha egyszer vége lesz a veszélyhelyzetnek és újra normálisan működik az önkormányzat. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk