Lengyelek, magyarok, észtek és egy kamu nyomozás - tovább bonyolódik a brüsszeli ügy

  • narancs.hu
  • 2020. december 3.

Belpol

Közben Szájer József a soproni díszpolgári címéről is lemondott.

Amióta a Szájer-botrány kirobbant, David Manzheley, a brüsszeli szexparti vezetője egymás után adja az interjúkat nemzetközi lapoknak, újabb és újabb információkat kiszivárogtatva. Bár a belga férfi korábban arról beszélt, nem tudta, hogy Szájer József az Európai Parlament képviselője, egy szerda este megjelent interjúban - ahogy azt korábban már megírtuk - úgy nyilatkozott, hogy rendszeresen megfordultak a bulijain magyar és lengyel kormánypárti politikusok. A lengyel onet.pl-nek azt mondta Manzheley, hogy ukrán, francia, német, holland, luxemburgi, svájci és spanyol politikusok is jártak már a szexpartijain.

A leggyakoribb vendégek azonban a lengyelek és a magyarok.

A lapnak azt is elmondta Manzheley, hogy az általa szervezett szexpartikon a kormányzó keresztény-konzervatív lengyel Jog és Igazságosság két politikusa is megfordult már, de a nevüket nem akarta elárulni. Mint az onet.pl írja, Manzheley állításait egyelőre nem tudják alátámasztani, ugyanakkor az már bizonyítást nyert, hogy Szájer József magyar politikus, valamint egy észt EP-képviselő is ott volt a hétvégi rendezvényén.

Ugyanitt tett említést arról, hogy

összesen kilenc fideszes EP-képviselő fordult már meg nála.

Időközben megjelent egy hír arról, hogy David Manzheley valójában egy körözött lengyel bűnöző, de ezt a férfi cáfolta, és a 444-nek azt nyilatkozta, hogy „azért próbálkozhatnak ilyennel a lengyelek, mert a lengyel Igazságügyi minisztérium egyik jobboldali vezetője is a törzsvendége, ami kínos a helyi kormánypártnak”.

Időközben Farkas Ciprián, Sopron polgármestere a Facebookon-írta meg, hogy

Szájer József lemondott a díszpolgári címéről.

„Szájer József levélben hozta tudomásunkra, hogy lemond Sopron városától kapott díszpolgári címéről. A döntését tudomásul vettük és elfogadtuk. Az erről szóló határozat a veszélyhelyzet miatt polgármesteri hatáskörben született meg.” – írta Farkas.

Figyelmébe ajánljuk