- szami -

  • - szami -

- szami - cikkei

Kurt Vonnegut: Ördögcsapda

  • - szami -
Két éve, hogy egy késő aggkori nagy esést követően a közel fél évszázadon keresztül zseniális íróként elismert Kurt Vonnegut meghalt. Az Ördögcsapda posztumusz kötet.

Öregek a kasszánál - Best of-körkép (lemez + dvd)

  • - szami -
"Egy best of-albumnak népszerűnek kell lennie, olyan dalok kerülhetnek rá, amit a vevők egyből be tudnak azonosítani"- így Moby. A közelmúlt néhány rajongott bálványa nem is gondolt többet a maga friss válogatáskorongjáról.

A banzáj vége - Ákos: Még közelebb (lemez)

  • - szami -
Kovács Ákosból kifogyott a szufla. Nem kondicionális problémákra kell gondolni, inkább a kreativitás elapadására, a múzsátlanságra meg arra a koncepcionális zűrzavarra, ami sejthetően ebből is fakad.

Hansen úr kifőzdéje - Beck: The Information (lemez)

  • - szami -
Mivel eddig még soha nem fordult elő, hogy soron következő lemeze könnyen egy kalap alá vehető lett volna az előzővel, volt mit várni Beck új anyagától. A Los Angeles-i zenész öntörvényű alak, nem tűri maga előtt a tiltótáblákat, és nem alkalmazkodik a zeneipar törvényeihez sem.

Útikönyvkiadás Magyarországon: Kicsi, de erős

  • - szami -
A hazai útikönyvpiac ma sokszereplős, ráadásul meglehetősen differenciált. Az évi könyvmennyiséghez mérve ugyanakkor csak egy apró szeglete a piacnak, ahol egy szezonban a legerősebbek sem értékesítenek több tízezer példányt.

Skatulyátlan melankolikusok - Radiohead

  • - szami -
Viszonylag gyakori, hogy tinibandák konzummentes zenéléssel indítanak, s az is előfordul, hogy ez a misszió utóbb törekvéssé "szelídül". De hogy egy zenekar ezzel iskolát teremtsen, s tizenöt éve egyszerre legyen nagy tömegek kedvence az Újvilágban és az öreg kontinensen - na, az jelenleg csak a Radioheadre igaz.

Ötvözésből jeles - Keane: Under The Iron Sea (lemez)

  • - szami -
Noha a sussexi középiskolásokból 1997-ben alakult Keane-nek hét év kellett, hogy kiküzdje magának a nagylemezkészítés jogát, Hopes and Fears című albumával világszerte ismert lett a (gitár nélkül) pop-rockot játszó trió.

Kövess minket: