Pálos Máté

  • Pálos Máté

    Újságíró

    2016 és 2021 között a Magyar Narancs munkatársa volt, főleg kultúráról, kultúrpolitikáról ír. Egyébként akkor csúszott rá az újságírásra, amikor még az ELTE bölcsékszkarára járt, és mellette filmkritikákat írt, filmes folyóiratot alapított és szerkesztett. 2019-ben a Magyar Újságírók Szövetsége az év kulturális újságírójának választotta.

Pálos Máté cikkei

Kezükben a sorsuk

Újabb 41 diák hagyta ott a kormányzat által szétvert SZFE-t, hogy tanulmányait az egyetemüket végsőkig védelmező egyetemfoglalókból és sztrájkoló tanárokból megalakult egyesületnél folytassa. A diplomamentési program rövid távon sikeresnek bizonyult, a konstrukció jövője azonban bizonytalan.

Rád csetel Buddha

A koronavírus-járvány miatti bezártság és stressz felrobbantotta a meditációs alkalmazások amúgy is növekvő piacát. Soha nem látott tömegek keresik a megvilágosodott nyugalmat a telefonképernyőn, de nem biztos, hogy meg is találják.

„Felébredtek az emberek”

A homofóbtörvény óta a cikkeik alatt megszaporodtak a gyűlölködő kommentek. Az is felmerült, hogy az ország utolsó nyomtatott melegmagazinját kiadó cég külföldre költözzön az új médiaszabályozás elől. De a Humen lapigazgatója bizakodó.

Kövess minket: