Beragadt a revolvermédia ravasza: a Pesti Tv első éve

Csak fiataloknak!

Belpol

Miután több munkatárs bérét nem tudta időben kifizetni a programgyártásért felelős cég, Vaszily Miklós tulajdonos vizsgálatot indított. Bár a Pesti Tv-hez közeli forrásunk szerint nem a pazarlás miatt nincs pénz, szerinte is ráférne a tévére, hogy egy profi szakember gatyába rázza.

Július közepén egy médiával foglalkozó szakportálon szivárgott ki, hogy nincs minden rendben a kormány aktuális kedvenc píszí-ellenes alt-right revolvermédiája környékén. Némi feszültség keletkezett ugyanis a kormányhirdetésekkel kitömött Pesti Srácok tévéje, a Pesti Tv műsorait gyártó cég és a kormány propagandagépezetének egyik befolyásos figurája, a tévét tulajdonló Vaszily Miklós között. Az Orbán-rajongást hátravágott baseballsapkában elővezető Pesti Tv programigazgatója, Huth Gergely cége, a Gerilla Press Kft. gyártja a műsorokat a tévét tulajdonló, Vaszily-féle Progress Média Hungary Kft.-nek.

Vaszily most elrendelte a Gerilla Press szerződéseinek és költéseinek átvizsgálását, amire Huth azt reagálta, „áll elébe”. A minibotrány azután pattant ki, hogy belső informátorok eljuttattak egy dokumentumot Vaszilyhez a Gerilla Press állítólagos pazarló, észszerűtlen gazdálkodásáról. A Gerilla Pressnek májusban likviditási gondjai voltak, több munkatárs bérét vissza is tartotta. Vaszily Media1-beli nyilatkozata szerint ennek nem lett volna szabad előfordulnia. Hozzátette, a tulajdonosnak a pénzek felhasználásával és a különféle belső ügyekkel kapcsolatos, a Pesti Tv-s informátorok gyűjtötte információkról mostanáig nem volt tudomása, és „ki fogja vizsgáltatni ezeket, mert fontos, hogy a gyártó partner, a Gerilla Press megfelelően használja fel a Pesti Tv-től műsorok gyártására kapott összegeket”. Vaszily július 23-án azt írta a Narancsnak, hogy a beígért vizsgálatok még tartanak, „a két cég közötti televíziós műsortartalmak gyártására vonatkozó szerződés teljesítési körülményeivel kapcsolatos egyeztetések zajlanak, várhatóan napokon belül lezáródnak”. Mint megjegyezte, „a Gerilla Press fizetőképessége jelenleg az üzleti partnerei és munkavállalói felé biztosított”, de arra a kérdésünkre már nem válaszolt, hogyan fordulhatott elő a fizetés elmaradása, és hogy lesz-e változás a két cég együttműködésében.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk