A Hit Gyülekezetének útja a lázadástól a Fideszig

A Bibliából kiolvasott érdek

Belpol

Nagy utat járt be a pünkösdi-karizmatikus imakörként indult, a rendszerváltás idején az SZDSZ-szel szövetséges gyülekezet, mire bevett egyházként megérkezett a Fidesz kebelére. Érkeznek a NER-milliárdok, Németh Sándor vagyona is többmilliárdosra duzzadt. A vezető lelkész pedig a „sátáni globalista kormányzás” ellen folytat kampányt.

Németh Sándor lelkész júniusban a Miért nem támogatjuk a globalista kormányzást? című prédikációjával elindította a Fidesz melletti választási kampányát. Ez nem meglepő, a Hit Gyülekezete (HGY) vezető lelkésze évek óta kifejezi egyetértését Orbán menekültpolitikájával vagy épp megvető brüsszelezésével. Bár a lelkész és más „hitesek” állítják, a gyülekezetben nem biztatnak konkrét pártok támogatására, a prédikációkban a pártnevek kimondása nélkül is egyértelmű, melyik a jézusi választás: a bibliai igazságért a Földön harcoló, „felkent” keresztények nem támogathatják a globalista kormányzást, az ugyanis az ördög megtestesülése, az isteni világrend csak a „szuverén”, „patrióta” állam lehet. Németh szerint a globalizmus távlati célja, hogy a hitetlenek erőszakosan átvegyék istentől a világ irányítását, s elpusztítsák a kereszténységet, „a krisztusi fajt, amihez mi tartozunk”. Ha ők győznek, megakadályozzák, hogy belépjünk a mennybe.

A sátáni globalista támadásra konkrét példákat is hoz: a „genderideológiával” a világtörténelemben először megindult a lázadás az isteni biológiai rend ellen, és a gyerekek elleni kegyetlen támadás folytatódni fog, ha az ellenzék kerül hatalomra. A G7-csúcson a világhatalmak által javasolt globális adóminimum ördögi támadás a keresztény önrendelkezés ellen, ráadásul a jelenések könyvében leírt vadállat éppen hétfejű. Van tovább is: az EU-s ügyészség, ha Magyarország csatlakozna, bilincsben vihetné el innen azt, aki felszólal a gender­propaganda ellen, véli Németh, aki szerint a Biden által kirakott BLM-zászlók is mutatják a „nyugati kommunizmus” feléledését, s ez már veszélyesebb fenyegetés, mint a nemzetiszocializmus. Trump leváltása is kétséges volt, és az új izraeli „balliberális” kormány sem tükrözi a választók akaratát: átverések zajlanak a világban, és Magyarországon is ez lesz, ha nem jön meg a választók esze, „ezért beszélek erről idő előtt” – így Németh Sándor. A legfőbb király alkirályai, tehát a hitesek feladata, hogy megsegítsék Isten harcát, mert nekik ez hatalmukban áll: aki nem megy harcba és megkíméli az ellenségét, az megfizeti az árat, és felelőssé válik az ördög térnyerésében. Németh hetente többször prédikál, a Gyömrői úti Hit Csarnokban elmondott beszédeit közvetítik a YouTube-on, az ATV-n, lemennek a Hit Rádióban, a Spirit FM-en. A HGY hetilapja, a Hetek nem közli ezeket, de az egyik júniusi szám vezércikke „a fehérek ellen rasszista, nagyvárosokat háborús zónává alakító BLM” felkarolta, majd a „progresszívek” által „dogmává tett” meccs előtti letérdelésről tökéletesen illene egy Németh-beszédbe, vagy éppen bármelyik kormánypropaganda-felületre.

Németh Sándor több mint harminc éve prédikál, egyes volt hitesek a beszédeit agymosásnak, fanatizálásnak nevezik, a gyülekezeten belül viszont a spirituális töltekezés legszentebb formájának tartják. Sokan hiszik: ha lemaradnak róla, kiszolgáltatják magukat a balszerencsének, az ördögi erőknek. A Hit Csarnok előterében pénzváltó működik; a pénzadomány, a „tized” átadását a HGY-ben a „vetés-aratás” fogalompárral írják le: a pénzadomány egyszerre bizonyítja, hogy az adakozó jó úton járt eddig, de biztosítja azt is, hogy a jövőben szellemi és anyagi értelemben is gyarapodjon. A láthatatlan világban zajló isteni háborút a világban nemcsak imacsoportok könyörgésével – választási vagy sportgyőzelemért, az ellenségek megbüntetéséét is imádkoznak –, de konkrét tettekkel is meg kell támogatni, mert a gazdasági-politikai hatalom és társadalmi befolyásszerzés fontos feladat.

Nem csak lélekkel

A Németh Sándor egyszemélyi vezetése alatt álló HGY a rendszerváltás óta aktívan igyekezett befolyásolni a pártpolitikai életet, a különböző választásokat és a közbeszédet, s folyamatosan szövetségeseket keresett saját érdekei érvényesítésére. Aktív hitesek szerint ez természetes folyamat, és valójában a közélet változik a HGY körül; mások viszont Németh egyéni érdekektől sem mentes helyezkedését látják benne, amihez nemcsak a hívek odaadó lelkesedését, hanem a pénzét is felhasználja.

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk