Láng Dávid

  • Láng Dávid

Láng Dávid cikkei

Balaton: Kijárási tilalom van

  • Láng Dávid

Víg Mihályék kéthetente tartott klubkoncertjei már-már legendásak a belvárosi Hunnia Bisztróban, a járvány előtti időkben stabilan telt házzal futott a rendszerint hajnalig elhúzódó program.

Bongor: Körök

  • Láng Dávid

Első nagylemezén a vajdasági rapper már a nyitódalban (Paralel) berántja a hallgatót a szuggesztív előadásmód (különösen a hozzá forgatott videóval együtt), és az iróniában és társadalomkritikában bővelkedő szövegekre is lehetetlen nem odafigyelni.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Freakin’ Disco: 2020 EP

  • Láng Dávid

„Őrületig fokozódó techno csapatás és elmélyült dallamok” – a zenekar saját bevallása szerint ezek váltakoznak a decemberben megjelent kislemezükön, amellyel az volt a céljuk, hogy visszaidézzék a járvány miatt megritkult koncertek spontaneitását és szabadságát.

Esti Kornél: Itt maradtam az éjszakában

  • Láng Dávid

Amikor a zenekar 2019 decemberében nagyszabású koncertet adott a Müpa nagytermében a Soharóza kórus és a Heureka Pop Orchestra közreműködésével, még csak annyit tudtak biztosan, hogy a repertoárt szeretnék kiadni lemezen is, olyan fontos mérföldkőnek érzik.

Én meg az Ének: Karanténlemez

  • Láng Dávid

Bérczesi Róbert eddig két albumot jelentetett meg Én meg az Ének néven, amelyeken kizárólag feldolgozások szerepeltek, saját dalait mindig a Hiperkarma keretein belül dolgozta ki.

„Merek hibázni”

  • Láng Dávid
A Galaxisok ötödik lemeze idén januárban jelent meg, országos turnéját elsöpörte a járvány, de a zenekar nemrég rekordgyorsasággal kiadta hatodik albumát is, a Történetek mások életéből ráadásul dupla lett. Okokról és motivációkról beszélgettünk a frontemberrel.

Kövess minket: