Láng Dávid

  • Láng Dávid

Láng Dávid cikkei

Hangmás

Több mint négy év kihagyás után lépett fel a budapesti underground kultikus zenekara, összesen pedig mindössze a második koncertjüket tartották 2015 tavasza óta, amikor billentyűsük külföldre költözése miatt feloszlottak.

Idegen: Vasárnap

Harmadik nagylemezét készítette el az underground-alternatív hagyományokból építkező zenekar, amelyet a 30Y és az Esti Kornél kiadója karolt fel.

Nunki Bay Starship: From A Proper Distance

Két évvel előző nagylemeze, a Sigma Sagittarii után ötszámos EP-vel jelentkezett a magát a neosoul, pszichedelikus rock és r&b határára soroló zenekar. Szerintük olyan terápiás albumként is funkcionál a From a Proper Distance, amely rávilágít arra, hogy belső vívódásainkkal, a legváratlanabb időpontokban bevillanó furcsa gondolatainkkal nem vagyunk egyedül.

„Sikoltozva táncol a közönség”

A sokadik újrakezdésen van túl a pécsi származású énekesnő, aki tíz év után egy zalai faluba költözött a fővárosból. Elkezdett programokat szervezni és közösséget építeni a környéken, MoJazzter néven pedig új zenekara alakult, amelyet az eddigi legprofibb hozzáállással szeretne menedzselni.

„Utána az ego”

Az örmény születésű zenész 1995-ben, 19 évesen került Magyarországra, azóta rendszeres szereplője a hazai klubéletnek: szólóban és saját triójával. Legközelebb a Kaukázus kincseit bemutató Pont Fesztiválon koncertezik, ennek apropóján beszélgettünk.

Barkóczi Noémi: Dolgom volt

Az animátorként is dolgozó dalszerző-énekesnő négy év után jelentkezett új albummal, saját bevallása szerint a kihagyás oka, hogy alkotói válságba került, és nem tudott megfelelni a magával szemben támasztott elvárásoknak.

Jamie Winchester

Kétszeri halasztás után tudták megrendezni az 50. születésnapinak szánt koncertet, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a főhős időközben 51 éves is elmúlt.

Kövess minket: