Visszhang: lemez

Nunki Bay Starship: From A Proper Distance

Visszhang

Két évvel előző nagylemeze, a Sigma Sagittarii után ötszámos EP-vel jelentkezett a magát a neosoul, pszichedelikus rock és r&b határára soroló zenekar. Szerintük olyan terápiás albumként is funkcionál a From a Proper Distance, amely rávilágít arra, hogy belső vívódásainkkal, a legváratlanabb időpontokban bevillanó furcsa gondolatainkkal nem vagyunk egyedül.

Az eddig gyakran csapongó és elszállós hangzás letisztultabb lett, s ebben „friss fülként” nagy szerepe volt a tavaly érkező basszusgitárosnak, Belegrai Gábornak. Gitár továbbra sincs, de nem is hiányzik. Jobban befogadhatóvá teszi a dalokat, hogy nincsenek annyira széteffektezve a szintetizátor hangszínei, mint korábban, az viszont kár, hogy a hegedűt is kihagyták. Így is maradt azért helye a kísérletezésnek: Tóth Dóri ezúttal is kreatívan játszik a hangjával, erre az Idiot Brainben hallható kétszólamú, két külön magasságon szóló vokál a legjobb példa. 

Ez egy remek cikk a nyomtatott Magyar Narancsból, amely online is elérhető.
Ha szeretné elolvasni, kérjük, fizessen elő lapunk digitális kiadására, vagy ha már előfizető, lépjen be!
Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.