Tamás Gábor

 • Tamás Gábor

Tamás Gábor cikkei

Második csapás

 • Tamás Gábor
A kormány a vasárnapi boltzár kényszerű visszavonása után most a bolti eladók, pénztárosok, árufeltöltők nehéz sorsa fölött hullat krokodilkönnyeket. Tény: az ágazatban dolgozók alacsony bérért végeznek sok és nehéz munkát. A kiszolgáltatottságuk annak a munkajogi szabályozásnak is a következménye, amit a Fidesz tett igencsak munkaadóbaráttá.

Nem mindennapi kenyerek

 • Tamás Gábor
Szigorít a kenyérsütésre vonatkozó szabályozáson a Földművelésügyi Minisztérium. A lépés egy hosszan elhúzódó lobbiharc újabb fejezete: a cél a hagyományos hazai sütőipar védelme a külföldi konkurenciával szemben.

Finomítják a rendszert

 • Tamás Gábor
Az év végéig kellett volna elkelnie csaknem 400 ezer hektár állami földnek, de nem kelt el mind. Az árverések elvileg idén is folytatódnak, ám egyre több a kérdőjel. Az állítólag támogatott egyéni gazdák megint szívnak, és a kormányzaton belül sincs teljes egyetértés.

Hatástanulmány nélkül szervezi át a közszolgálatot a kormány

 • Tamás Gábor
Vakon vág bele a kormányzat a közelmúltban bejelentett, több menetben végrehajtandó közszolgálati létszámcsökkentésbe. Információink szerint az első lépcsőben nyolcezer, a kormányzati ciklus végéig pedig 150-200 ezres leépítés tervezete mögött nem áll semmilyen érdemi döntés-előkészítő elemzés.

Rőzsecsökkentés

 • Tamás Gábor
Lesújtó összegzést készítettek az ellenőrző hivatalok az erdészeti társaságok gazdálkodásáról. Hogy fejek fognak hullani, az fix – de hogyan orvosolhatók a „rendszerszintű problémák”? Csak nem privatizációval?

Az új osztály

 • Tamás Gábor
Az állam eladja majdnem az összes, ma még birtokában levő szántóterületét, mintegy 380 ezer hektárt. Az intézkedés külső kényszerek hatására fogant, és sietni kell, hogy a Fideszközeliek járhassanak jól. Az eljárás ezer sebből vérzik, perek sora következhet.

Dilettánsok utazása

 • Tamás Gábor
Magyarország élelmiszer-termelése összességében 35-40 százalékkal haladja meg a belföldi fogyasztást. Az újraformálódó nemzetközi piaci viszonyok közepette a fölösleg ésszerű felhasználása a legelemibb nemzeti érdek, ám mintha amatőrökre bízták volna az eladását.

Lehet más az oligarcha - Sallai Róbert Benedek a kormány célkeresztjében

 • Tamás Gábor
Akad, aki azzal vádolja az LMP-s képviselőt, hogy bevásárolta magát az Országgyűlésbe, mások a jobboldal rejtett ügynökének tartják. Az agrártárca egyenesen „oligarchaként” kezeli az izgága túrkevei paraszt-mérnököt. Fura alak: olyannak is segített földpályázatot készíteni, aki később vele szemben nyert.

„Volna az a pénz” – Nagy Feró popsztár

 • Tamás Gábor
A Kádár-kor legendás zenekarának vezéralakja ma távolságot tart a politikától, de megfelelő díjazásért azért fellépne a felcsúti stadionban. Szerinte a mai magyar zenei szórakoztatóipar vagy behajlik a politikának, vagy irány a bulvár. A 69 éves zenész attól sem tart, hogy ő lesz a fesztiválsátrak Korda Gyurija.

Minden dekában

 • Tamás Gábor
Nemzetközi kötelezettségek miatt az idén újra módosulhat Magyarország alaptörvénye, a genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdaságról szóló cikk ugyanis sértheti az uniós alapszabályokat.

Kövess minket: