Pál Kata

  • Pál Kata

Pál Kata cikkei

Tampon, betét: Véres valóság

  • Pál Kata
Egy olyan jelenség, ami az emberiség felét érinti közvetlenül havi rendszerességgel (átlagosan 40 éven át), bízvást tekinthetõ természetesnek, ám a menstruáció mégis tabu.

Karácsonyfák: Közel a kétmillióhoz

  • Pál Kata
A felesleges csomagolópapírok, színes üdvözlőkártyák, rövid életű díszek mellett a kidobott karácsonyfák 25-30 tonnával járulnak hozzá évente az ünnepi szemétdombhoz.

Folyóiratok finanszírozása: Lappangási időszak

  • Pál Kata
A szélesebb közönség szemében a művészeti folyóiratok szerzői csupán állami pénzekre ácsingózó fanyalgók, akik súlyos elméleti tanulmányokban temetik a kultúrát és önmagukat, miközben maguk sem értik, kinek írnak és miért.

Antibébi férfiaknak: Csak bekapod

  • Pál Kata
Tekintve, micsoda forradalmi változást hozott annak idején a nők számára kifejlesztett tabletta, érdemes meggondolni, miért lesz ez jó a férfiaknak.

Hogyan kell ütni (Szil Péter pszichoterapeuta)

  • Pál Kata
A családon belüli erőszakról rendezett a fővárosban kétnapos országos szakmaközi konferenciát az Eszter Alapítvány szeptember végén. A számos szakértőt, civil szervezetek képviselőit, illetve az érintett szaktárcák vezetőit felvonultató eseményen a Spanyolországban dolgozó pszichoterapeuta Nemi szerepek, felelősség és a lehetséges megoldások címmel tartott előadást.

Tetoválás és testékszer: Hegen-völgyön

  • Pál Kata
Az egyik, kézenfekvő módszer, ha a mennyiséget növeljük, azaz minden létező felületre rajzoltatunk, valamint a legvadabb helyekre is fémeket tetetünk. Igényesebb megoldás a minták exkluzivitására helyezni a hangsúlyt, illetve ha teljesen egyedi ékszert tervezünk vagy terveztetünk. Újra hódít a hegtetoválás és a bőr alá ültetett fém, mindkettő a kidomborodást, vagyis a kép háromdimenzióssá válását helyezi előtérbe.

Lábápolás: Fejétől bűzlik

  • Pál Kata
Aleggyakoribb probléma a láb izzadása. A jelenség több - egymást erősítő - okra vezethető vissza az örökölt hajlamtól az étkezési szokásokon át a nem megfelelő lábbelik viseléséig. A kozmetikai ipar képmutatását bizonyítja, hogy elvétve találkozunk az erre a problémára adott adekvát termékkel vagy annak reklámjával, és ebben az ügyben - kivételes módon - szoros piaci versenyről sem számolhatunk be. Mindennek következtében nyugodtan játszhatunk házilag kotyvasztott szerekkel megelőzésesdit. Vigasztaljon a tudat, hogy amíg vehemensen dörzsöljük gondosan szárazra törölt lábujjunkat sósborszesszel, némiképpen pótoljuk a - vérkeringés frissítésére ajánlott - pázsiton való gyakori sétálás vagy a tengeri sós fürdő hiányát.

Kövess minket: