Winkler Róbert

  • Winkler Róbert

Winkler Róbert cikkei

Klicskó-Sanders profi nehézsúlyú ökölvívó-mérkőzés: Hidegvérrel

  • Winkler Róbert
Nem volt hosszú meccs. Én hosszúra számítottam, feltéve, hogy Sanders rutinos, és nem akar feltétlenül elfeküdni már rögtön az elején. Már az elalvás határán voltam, de amikor láttam, hogy Sanders balkezes, mégis kinyitottam mindkét szemem. Aztán, amikor többször eltalálta Klicskót, az ágyban is felültem.

2002 autói: Mindenki a maga útján

  • Winkler Róbert
Az esztend›t az autóipar is Uszáma bin Ládin jegyében kezdte: mindenki a várt recesszióval volt elfoglalva, ami aztán közel sem lett olyan súlyos - több nagy gyártó még növelni is tudta a forgalmát. Egy autóipari áldozata azért mégis volt a WTC-merényletnek.

Nagyvárosi természetbúvár: Katicabogár

  • Winkler Róbert
Egyik legnépszerűbb bogarunk. Szépnek szép, de ennyi kevés lenne az üdvösséghez - a krumplibogár legalább ilyen szép, az is undorító folyadékkal védekezik, mégsem mászatjuk végig a kezünkön. És még senkiről sem hallottam, aki énekelt volna neki.

Nagyvárosi természetbúvár: Darazsak

  • Winkler Róbert
Nem mondom, hogy veszélytelenek, de a baleseteket leszámítva együtt lehet velük élni. Persze nem mindegy, hogy egybeszabott, darázsderekú, vagy rövid lábú darázs ólálkodik a baracklekvár körül, de szerencsére nagyon könnyű őket megkülönböztetni.

Nagyvárosi természetbúvár: Éti csiga

  • Winkler Róbert
Az exkluzív kiszerelés miatt a lehetőség talán eszünkbe sem jut, de már az ősember is evett csigát; több ásatáson találtak csigasültleleteket. Életszerűbb őséletképnek is tűnik a nyugalmas csigaszedés, mint éjjel-nappal mamut után kajtatni, ráadásul a sikeres anyagbeszerzést nem követi azonnali raktározási-feldolgozási mizéria. A csigafogyasztást természetesen a rómaiak fejlesztették nagyipari szintre. Plinius részletesen le is írta Fulvius Hirpinus csigafarmját, melyben - állítólag - boron és liszten tartották a hízókat.

Nagyvárosi természetbúvár: Földigiliszta

  • Winkler Róbert
Nincs szeme, füle, tüdeje. Még rendes feje sincs. De ha már a fejnél tartunk, olyan trükköt tud, amilyenről I. Károly, Robespierre vagy Stuart Mária nem is álmodhattak: ha a fejét elválasztják a testétől, a maradékot mindig kiegészíti - ha kettévágják, regenerálódik.

Nagyvárosi természetbúvár: Parlagfű

  • Winkler Róbert
Amennyiben Linnétől származik a latin neve, kockázat nélkül jelenthetjük ki: a neves rendszerező nem szenvedett parlagfű-allergiában. Különben nem nevezte volna Ambrosia artemisiifoliának.

Nagyvárosi természetbúvár: Pók

  • Winkler Róbert
Már gyermekkoromban is rajongtam a pókokért. A fiúk általában szeretik a pókokat. Veszedelmesek, de nagy potrohukkal, nyugodt üldögélésükkel egyszersmind kedélyes, megnyugtató, jó szándékú benyomást keltenek. Életük a hálószövés csodájával és a napokon át tartó mozdulatlan leselkedéssel igazi misztikus csoda. A fő vonzerejük persze, hogy szinte minden lány iszonyodik tőlük.

Kövess minket: