Az újraszámolás után is Pintér Bence nyert Győrben

  • Narancs.hu/MTI
  • 2024. június 17.

Belpol

Pintér Bence az újraszámolással még növelte is az előnyét öt szavazattal. 

Hét szavazókörben újraszámolták a polgármester-jelöltekre június 9-én leadott szavazatokat hétfőn Győrben, a vármegyeházán. Az újraszámolás eredményeként Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület (TSZV), az LMP-Zöldek és a Momentum jelöltje 440 helyett 445 szavazattal nyert.

A voksokat azért számolták újra a 13-as, 16-os, 18-as, 30-as, 32-es, 53-as és 54-es választókörben, mert a területi választási bizottság pénteken elfogadta az újrainduló fideszes polgármester Dézsi Csaba András jogorvoslati kérelmét.

A szavazatok nyilvános újraszámolása reggel 9 órakor kezdődött. Mester László, a területi választási bizottság elnöke az újraszámolást követően az MTI-nek elmondta, hogy a szavazókörök lényegében jól számoltak június 9-én a hét szavazókörben.

A végeredmény szerint Kovács László (Civilek Győrért jelöltje) szavazatainak száma eggyel csökkent, Pintér Bencéé eggyel nőtt, Dézsi Csaba Andrásé (Fidesz-KDNP jelöltje) pedig néggyel csökkent.

Ennek megfelelően Pintér Bence 18 298 voksot kapott, Dézsi Csaba András 17 853-at. Borkai Zsolt (Borkaival Közösen a Jövőnkért) 15 871-et, Glázer Tímea (DK-Jobbik) 2 026-ot, Koródi István (Mi Hazánk) 1 767-et, Kovács László (Civilek Győrért) 1 668-at, Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület) 1 258-at.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk