Távozhat Gattyán pártjának elnöke

  • narancs.hu
  • 2024. június 17.

Belpol

A párt sajtósa megerősítette, hogy felmerült Huszár Viktor távozása, de arról majd a MEMO elnöksége dönt.  

A Media1 információi szerint távozik Huszár Viktor a Gattyán György alapította Megoldás Mozgalom (MEMO) pártelnöki pozíciójából, emellett a Gattyán érdekeltségébe tartozó Frisshirek.hu hírportál szerkesztőségében az elmúlt napokban közölték az ott dolgozók többségével, hogy megválnak tőlük.

A hír azelőtt jelent meg az oldalon, hogy hétfőn nyilvánosságra került volna a Partizán interjúja a volt NAV-nyomozóval, aki arról beszélt, hogy a NAV vezetőinek 2021-es leváltása után hirtelen Gattyán ügyének végére is pont került, és hogy szerinte magasrangú személyek közbenjárására állt le a büntetőeljárás közel 10 év nyomozás után Gattyán Györggyel szemben. Gattyán az eljárás megszüntetése után nem sokkal jegyeztette be pártját, a MEMO-t. 

Huszár Viktor nem csak a párt elnöke volt, de ő irányította a Frisshirek.hu-t kiadó A Legnagyobb Hírek Kft.-t is, ő jelentette be az oldal stábjának is a napokban, hogy megválnak tőlük.

A Media1 kereste Huszár Viktort de nem nyilatkozott, a párt sajtósához irányította a lapot. Nemes Tamás, aki a Gattyán György nevével fémjelzett Docler csoport (a Frisshirek.hu-t tulajdonló cégcsoport) kommunikációs igazgatója is a lap kérdéseire válaszul azt írta, hogy felmerült Huszár lemondása, de erről a párt elnöksége dönt majd a jövő héten. "A Memo alapítói és az elnökség áttekinti a párt önkormányzati és EP választáson elért eredményeit, és azután hozza meg a döntését. Nem titok, hogy a párt az önkormányzati választáson elért polgármesteri, illetve képviselői posztok számával mérsékelten elégedett ugyan, de az EP-választás eredményét kudarcként éli meg" – közölte. 

Nemes tagadta, hogy a változásoknak köze lenne a Partizánon akkor még meg nem jelent interjúhoz, amelyről azt mondta, tőlük nem kértek interjút, az addig kiszivárgott részletek nem tartalmaznak konkrétumokat, és hogy bíznak benne, hogy az interjúban az is elhangzik, hogy Gattyán György ügyében az elmúlt több mint egy évtizedben az összes hazai és nemzetközi jogi fórum neki adott igazat, így az Európai Bíróság is. "Ezek tények, az összes többi feltételezés" – közölte. 

A Frisshirek.hu ügyében Nemes Tamás azt mondta, a lap "átalakítás alatt áll, ugyanis az elvárt eredményeket nem hozta. A jövőben a tulajdonos a videós tartalmak megerősítésére fókuszál, azaz az online lap helyett a frisshirek.hu podcast csatornáját erősíti. Az átalakítás sajnos azt eredményezte, hogy 3 kollégától – munkájuk elismerése mellett – megváltunk."

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk