Gondolta volna? Totál kamu a nemzeti konzultáció
Hadházy Ákos felszólalása

Gondolta volna? Totál kamu a nemzeti konzultáció

  • narancs.hu
  • 2017. november 23.

Belpol

Az LMP vezetői megnézhették, mi történik a visszaküldött kérdőívekkel. Semmi. A kormány szerint viszont Soros!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda megengedte Hadházy Ákos és Szél Bernadett LMP-s képviselőknek, hogy megnézzék, mi történik a visszaküldött kérdőívekkel, írja a 24.hu.

A kérdőívek három helyre kerülnek: a Magyar Postához, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt.-hez és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-hez.

Hadházy egy hónapos küzdelem után érte el, hogy bejuthasson ezekre a helyekre, és újságírót nem vihetett magával. Hadházy és Szél 15 percet kapott, hogy a NISZ Orczy téri központjában szétnézzenek. Itt ömlesztve, konténerekben tárolják a konzultációs papírokat. A politikusoknak kiszabott időpontok nagyon szorosak voltak, ezért a 8. kerületből Zuglóba siettek az LMP-s képviselők, ahol csomagátvizsgálóval nézhették meg a leveleket. A harmadik helyszín a Kopint-Datorg Blaha Lujza téri épülete volt.

Hadházy azt mondta, ezek alapján

„irtózatosan nagy kamunak tűnik”

a konzultáció.

A politikusok beszéltek a technikai személyzettel is. Ők azt mondták, semmilyen nyilvántartást, még egy kockás füzetet sem vezetnek a beérkező levelekről. Hadházy becslései szerint az első helyen 400 ezer, a másodikon kevesebb, a harmadik helyszínen pedig 250 ezer körüli levelet kaptak a héten. Ez nagyon messze van a kormány által hangoztatott 1,7 millió visszaküldött levéltől.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ reagált is Hadházyék nyilatkozatára: „Miközben az LMP Soros megrendelését teljesítve támogatja és megszavazza a betelepítési kvótaprogramot, meg akarják akadályozni, hogy a magyarok erről elmondják a véleményüket. Botrányos fellépésével az LMP nemcsak azokat sérti meg, akik a konzultáció lebonyolításában részt vesznek, hanem azt a több mint 1 millió 700 ezer embert is, aki már kitöltötte a konzultációs ívet. Mivel Brüsszelben elkezdték a Soros-terv végrehajtását, a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy minden magyar ember elmondhassa a véleményét erről.”

Neked ajánljuk