Hadházy: Nem asszisztálunk a gyűlöletkeltő színjátékhoz

  • narancs.hu
  • 2021. június 14.

Belpol

Úgy látja, a Fidesz pedofíliaellenesnek mondott homofób törvényjavaslata kész csapdahelyzet az ellenzéknek.

"Nem asszisztálunk a gyűlöletkeltő színjátékhoz" – írja a Facebookon Hadházy Ákos. Szerinte "Orbán mindenben Putyint utánozza, most éppen a homofób törvénnyel". "Gondolhatunk akármit a melegek és transzneműek jogairól, de szigorú büntetés terhe mellett megtiltani, hogy beszéljünk valamiről, egy létező jelenségről, na az a legsötétebb diktatúrák sajátja!"

A politikus bejelentette, hogy a Momentum Mozgalommal egyeztetve Szél Bernadettel és Szabó Szabolccsal úgy döntöttek, kedden nem szavaznak a Fidesz homofób törvényjavaslatáról.

Hadházy úgy fogalmazott, hogy ezt ajánlják minden más ellenzéki kollégának is.

Úgy látja, "a cél kettős: egyrészt mindig kell egy újabb ellenség, legyen kitől félni és legyen kit gyűlölni a propaganda által felheccelt embereknek. A másik cél az ellenzék csapdába csalása, ezért trükkösen „pedofília-ellenes” csomagnak álcázták a törvényt – így aki nem szavazza meg, az nyilván a gyermekek megrontóinak pártján áll. Már látszik, hogy a propaganda ugrásra készen áll, holnaptól ezzel lesz tele minden".

(Facebook/Hadházy Ákos)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk