Garancsi megreptette Orbánt, Orbán kitüntette Garancsit

  • narancs.hu
  • 2018. október 12.

Belpol

Összefüggés nincs, ez igaz barátság.

L. Simon László tudosítót kapcsoljuk a Várkert Bazártból.

false

A kép csütörtök este készült, a szöveg szerint a Figyelő Top200 gáláján Orbán mondta az „ünnepi beszédet” és átadta az év vállalata díjat a Market építőipari cégnek.

Ami ugye Garancsi István cége.

Garancsi István az az üzletember, aki több tízmilliárdos magánrepülővel reptette ki Orbánt a Vidi meccsére. A miniszterelnök állítása szerint nem ez volt az első eset, „harminc éve mindig így” ment Vidi-meccsre.

A hivatalos indoklás szerint az ajándékútnak és a nagy barátságnak semmi köze Garancsi üzleti sikereihez, meg nyilván ahhoz sem, hogy a NER által bekebelezett „újság” csili-vili gáláján a miniszterelnök kitünteti ezt a független, kizárólag a piacról gazdagodó üzletembert.

A posztot a 444.hu szúrta ki, és csütörtökön arról is közöltek képeket, ahogy az impozáns vállalati bulira igyekszik Mészáros Lőrinc és felesége, Csányi Sándor, Rogán Antal, de lekapták Vaszily Miklóst is.

Ilyen egy sikeres, az újságosstandokon nyilván jól teljesítő, az olvasók szeretetében fürdőző hetilap bulija ma Magyarországon.

Amúgy a tegnapi Figyelőben pont volt egy interjú a lap tulajdonosa, Schmidt Mária lányával, Ungár Annával – de hát miért ne lett volna? Csak azért nem lehet letiltani valakit a lap hasábjairól, mert történetesen a tulajdonos rokona. Az lenne csak a hátrányos megkülönböztetés, a gulyáskommunista tempó.

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?