„Iványi Gábor a magyar nemzet lelkiismerete”

  • narancs.hu
  • 2022. február 21.

Belpol

Legyen Iványi Gábor a magyar nemzet díszpolgára – javasolta Karácsony Gergely főpolgármester az evangéliumi testvérközösség vezetője melletti szolidaritási tüntetésen. 

Mint arról lapunk is korábban többször is beszámolt, hétfőn jóformán egész nap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) razziázott az Iványi Gábor vezetti Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség Dankó utcai irodáiban, délután Iványinak, politikusoknak, sajtómunkatársaknak és aktivistáknak sikerült bejutnia az épületbe, ahol patthelyzet alakult ki

Késő délután hat órától az akció ellen tiltakozva több százan tartottak demonstrációt a helyszínen, ahol az ellenzéki pártok jelen lévő képviselői is felszólaltak.

Iványi Gábor sokszor derültséget keltve hosszan idézett a NAV-akcióról kapott, több oldalas jegyzőkönyvből. Mint mondta, az egész az egyháza ellen zajlott,

a dokumentumból pedig nem derül ki, miért zajlott az eljárás.

Iványi elmondta, a NAV nyomozói iratokat gyömöszöltek zsákokba, ezeket el is vitték el a helyszínről. 

 
Fotó: L. Kovács

A lelkész ezután arról beszélt, 12 milliárddal tartozik egyházának a magyar állam, miközben az adóhatóság 250 milliót kér rajtuk számon. Azt mondta, ezt az összeget akkor tudják kifizetni, ha áprilisban arra ébredünk, hogy a Kossuth Rádióban más is megszólalhat,, nem csak a magyar miniszterelnök, és Márki-Zay Péter kormánya kétharmaddal győzött. 

„Orbán Viktor megmaradt lelkiismeretét kereste a NAV” 

– ezt már Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, a demonstráció utolsó felszólalója mondta a rendezvényen. A NAV és a rendőrség említésekor egyébként hosszan fújoltak és fütyültek a tüntetők.

Karácsony beszédében úgy fogalmazott, azért szúrja Orbán Viktor szemét Iványi Gábor, mert emlékezteti az egykori demokrata önmagára, és arra, amit elárult. 

A főpolgármester inditványozta, legyen Iványi Gábor a magyar nemzet díszpolgára, miközben azt is mondta, „Iványi Gábor a magyar nemzet lelkiismerete”. Végezetül arra szólította fel a hallgatóságát, hogy április 3-án szánjanak tíz percet arra, hogy behúzzák az ikszet és elküldjék ezt a rezsimet. A tüntetés 7 óra tájban a Himnusz eléneklésével ért véget. 

 
 Fotó: L. Kovács

 
Fotó: L. Kovács

 
Fotó: L. Kovács

 
Fotó: L. Kovács

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk