Kiállnak Iványi Gábor mellett az Egységben Magyarországért pártjai

  • narancs.hu
  • 2022. február 21.

Belpol

Iványi Gábor mellett tüntettek a budapesti Dankó utcában az Oltalom Karitatív Egyesület épületénél. 

A néhány száz fő részvételével a VIII. kerületi Dankó utcában zajlott hétfő kora esti demonstráción az ellenzéki pártok képviselői és más politikusok szólaltak fel, miután mint arról lapunk is beszámolt, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei reggel 9-től razziát tartottak az Iványi Gábor vezetti Oltalom Karitatív Egyesület és a Magyar Evangéliumi Testvérközösség Dankó utcai irodáiban.

Délután Iványinak, politikusoknak, sajtómunkatársaknak és aktivistáknak sikerült bejutnia az épületbe, ahol patthelyzet alakult ki. 

A hétfő esti tüntetésen felszólalók mindannyian azt hangsúlyozták, kiállnak Iványi Gábor mellett, illetve azt is üzenték neki, „bírja ki még néhány napig”, mert a kormányváltás után az új kabinet kárpótolni fogja. 

Lukácsi Katalin, az ellenzék vezető egyházügyi politikusa úgy fogalmazott, a jelenlegi kormány egyház- és keresztényellenes. 

 
 
Fotó: Sióréti Gábor

A Jobbik nevében felszólaló Dudás Róbert országgyűlési képviselő azt mondta, miközben Iványi Gábort vegzálják, aki segíti a szegényeket, addig Völner Pál szabadlábon van. A lemondott igazsgágügyi államtitkár nevének említését hosszú és hangos fújolás fogadta. 

Pikó András Józsefváros polgármestere is arra szólította fel a jelenlevőket, hogy álljanak a ki a gonosz és bántalmazó hatalom ellen.

Jámbor András a kerület ellenzéki képviselőjelöltje pedig úgy fogalmazott, „ha már NAV- vizsgálat és költségvetési csalás, ajánlanék egy másik települést: Felcsútot”. Azt is mondta, ez a hatalom tűnjön el Józsefvárosból, Kocsis Mátéstól és Sára Botondostól, és tűnjön el az egész országból. 

 
Fotó: Sióréti Gábor

A tüntetésen felszólalt Jámbor András VIII-IX. kerületi ellenzéki képviselő-jelölt, a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita, a DK-s Arató Gergely, az MSZP-s Gurmai Zita, az LMP-s Schmuck Erzsébet és a momentumos Donáth Anna is, mind az eljárás jogtalanságát emelték ki. 

Donáth felszólalása közben vitték el a NAV-ellenőrök az Oltalom épületében lefoglalt iratokat, majd megjelent Iványi Gábor is, akit a megjelentek hosszan éltettek, miközben kifütyülték azokat a NAV-osokat, akik a demonstráció alatt több zsákben vittek el lefoglalt iratokat az Iványi Gábor vezette egyesület és egyház épületéből. 

A demonstráción megjelent és felszólalt Karácsony Gergely budapesti főpolgármester is. 

A NAV késő délután egy közleményt adott ki, amelyben megismételték, hogy 2020 januárja óta különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyik nyomozás, és hogy "a büntetőeljárás során okirati bizonyítási eszközök felkutatása és lefoglalása vált szükségessé". 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk